Miloš Biković: I sam sam bio ŽRTVA propagande, ali zabranjivanje Dostojevskog je neviđena HAJKA

Miloš Biković: I sam sam bio ŽRTVA propagande, ali zabranjivanje Dostojevskog je neviđena HAJKA..

 

Glumac Miloš Biković koji  gradi karijeru u Rusiji kazao je da jeruski-ukrajinski sukob postao i umetnički i sportski rat.

 

 

– Postojala je vrsta straha od Rusije,  a sad je to eskaliralo. Zabranjivanje pojavljivanja umetnicima i sportistima je neviđena hajka…

 

 

Ukidanje Dostojevskog i Čajkovskog, ljude koji su mrtvi 200 godina da cenzurišete, skidate sa repertoara…To je besmisleno i opasno za sve, jer tako zatvarate mogućnost za bilo koju vrstu dijaloga.

 

Kultura i umetnost jedino mogu da povežu pokidane veze između ljudi, smatra glumac.

– Ceo Balkan sluša Đorđa Balaševića i Olivera Dragojevića čak i ako je bilo rata i ostali su neki ožiljci vi opet možete da se povežete sa nekim ko je bio sa druge strane rova i da kažete da imate nešto zajedničko sa čovekom osim jezika i porekla.

 

On je dodao da ne voli na komplikovana pitanja da daje pojednostavljene odgovore:

– Nije to ono Putin se probudio jedno jutro lud i rešio da ubije ukrajinsku decu. Taj konflikt traje već osam godina i neverovatno mi je.

 

I sam sam bio žrtva propagande. Na početku rata ne daju se jednostavni odgovori, kazao je Biković u jutarnjem programu Tv Prva.

 

Glumac je rekao i da se javne ličnosti generalno nalaze pod nekom vrstom tiranije jer javnost zahteva da o svim bitnim pitanjima zauzmu stav.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin