MILIJARDERU U JEDNOM DANU UBIJENO TROJE DECE TOKOM TERORISTIČKOG NAPADA: Godinu dana kasnije dobio je “dva mala čuda”

Život danskog milijardera Andersa Holča Povlsena (51) obeležila je stravična tragedija 2019. godine. terorističkom napadu na Šri Lanki, među stotinama žrtava, ubijeno je i troje njegove dece.

Njegove ćerke Alma (15) i Agnes (12) i sin Alfred (5) poginuli su u bombaškom napadu na čak tri crkve i hotel istovremeno, a ćerka Astrid je preživela. Tamo su otputovali kako bi sa majkom proveli uskršnje praznike.

Godinu dana nakon tragedije koja ih je slomila, porodica ipak je dočekala lepe vesti. Danski milijarder i supruga Ana Storm Pedersen početkom 2020. dobili su blizance. “Dva mala čuda”, reči su kojima su Anders i Ana opisali svoje devojčice.

Anders Holč
foto: Profimedia

Postali su roditelji dve zdrave devojčice, nakon lake trudnoće i porođaja bez komplikacija. Porodica je punog srca dočekala dva mala čuda. Jako su uzbuđeni što su došle kao potvrda života, rekla je njihova prijateljica.

Vlasnik ASOS-a i kompanije Bestseller ali i deoničar Zalanda, Anders Holč Povlsen (49), najbogatiji je Danac i jedan od najmlađih milijardera koji su dospeli na listu najbogatijih Sandej Tajmsa. Takođe je vlasnik i najvećeg poseda u Škotskoj gde ima zemljište koje se proteže na više od 200.000 hektara, a koje je želeo očuvati preko svog projekta Wildland pa na njega vratiti ugrožene vrste, odnosno oživeti davno uništena staništa. Kako je napisao u otvorenom pismu mnogo pre tragedije, nadao se da će njegova deca nastaviti s tim projektom nakon nakon njegove smrti.

Anders Holč
foto: Profimedia

“U našem domu u Glenfeshieju, Ana i ja, naša deca i roditelji, uživali smo u dubokoj vezi sa tim prelepim krajolikom. Kako je naše imanje raslo, a naša vizija postajala jasnija, odlučili smo sve objediniti u projekat koji zovemo Wildland. To je naša velika i doživotna obveza, ne samo prema nama već prema škotskom narodu i prirodi, obaveza u koju snažno verujemo. Želimo obnoviti delove prirode, vratiti ih u prvobitno stanje i popraviti štetu koju im je čovek naneo. Brojna su imanja koja imaju predivnu priliku da ih obnovimo i vratimo u život. Postoje i arheološki važne strukture koje smo dužni štititi. Naša vizija je da projekt Wildland pruži sigurnost i trajnu vezu ne samo onima koji i žive na tim područjima već širim zajednicama. Radimo na potpuno održivom modelu; sve u skladu sa projektom koji je dugotrajniji od onoga što ćemo moja supruga i ja doživeti u svom životu’, napisao je.

Njegov poslovni put počeo kada je njegova porodica 1975. otvorila porodičnu trgovinu u malom danskom gradiću Ringkobingu. On je palicu preuzeo kada je imao 28 godina.

I njegova je supruga poslovna žena, a zajedno su vlasnici poznatog brenda Jack&Jones. Upoznali su se dok je ona radila u njegovoj u upravnom odboru njegove radnje Bestseller.

Porodica danas živi mirnim i povučenim životom u Constantinsborgu u Danskoj, a Povlsen gotovo nikad ne daje intervjue. Ipak, u retkom intervjuu za The Strathspey and Badenoch Herald rekao je da ‘nije sve u novcu‘, a otkrio je i da ne zna zašto su mediji, pogotovo danski, toliko fascinirani njegovim životom i uspehomprenosi Story.hr

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/