MESEČNI HOROSKOP ZA JUL 2023: Očekuje nas vrlo aktivan mesec, sa brzim promenama i brzim dešavanjima

Položaj planeta donosi pregršt izazova na mnogim poljima svim znacima Zodijaka

 

 

Dok nam se leto poprilično nećka hoće li ili možda ipak neće da nas kako treba ogreje – mi smo već uplovili u jul mesec i novi horoskop.

A na ulasku u jul – Sunce i Merkur su u znaku Raka, a Venera i Mars u znaku Lava. Mesec je u znaku Strelca, retrogradni Pluton u Jarcu, retrogradni Saturn i isto tako retrogradni Neptun – u znaku Riba. Jupiter i Uran su u znaku Bika.

Kako najavljuje astrolog Olga Savić, 3. jula imamo pun Mesec u znaku Jarca. Dobar period da privedemo kraju zahtevne obaveze i poslove, ali isto tako – ne baš savršen period za porodične i emotivne odnose. Mogući su problemi u komunikaciji, porast tenzije – a pošto nam je u ovim danima vrlo aktuelan i kvadrat Venere iz znaka Lava sa Uranom iz Bika – postoje preduslovi za neke emotivne preseke, odvajanja ili jedan buran period u ljubavnim pričama.

Mars 10. jula prelazi u znak Device. Energiju i volju ćemo trošiti kroz posao, obaveze, naporan rad. Radna atmosfera može postati prilično uzavrela jer će se pojaviti takmičarski duh među kolegama, ali će isto tako biti aktuelni i preterana nervoza, kritika, kao i neki tip reorganizacije. Mars će u drugom delu jula napraviti opoziciju sa Saturnom pa ćemo se suočiti sa problemima na poslu, teškoćama da ostvarimo željeno, sa preprekama koje deluju skoro pa nesavladivo. Dok Mars tranzitira kroz znak Device – trebali bismo da se bavimo zdravljem, navikama, da rešavamo zdravstvene probleme za koje smo svesni da postoje, ali smo ih potisnuli i pravimo se da ne postoje.

Merkur 11. jula ulazi u znak Lava. Potreba da se bude u centru pažnje, mnogo galame, vike, drame, sve u fazonu – primeti me! U ovom periodu nećemo ćutati, a ako nas ne čuju – povisićemo glas. No, isto tako – ovo su i dani flertovanja, očijukanja, rečima zavodimo i osvajamo.

Na razmeđi između 17. i 18. jula imamo mlad Mesec u znaku Raka. Mlad Mesec jednako nov ciklus koji se vezuje za sve ono što najdublje i najintimnije osećamo, za sve ono u čemu želimo da budemo sigurni i zaštićeni. Nov početak koji se vezuje najpre za porodicu, ali i za emotivne odnose.

Sunce 23. jula ulazi u znak Lava. Zvanično, počeo nam je centralni deo leta ali su nam krenuli i lavovski rođendani! Vatrenima želimo mnogo uživanja i radosti i da se ne sapliću baš mnogo na retrogradnu Veneru, koja istog dana kada počinje lavovska sezona u njihovom znaku kreće retrogradnim hodom. Opala, zanimljivo!

Vreme nam je da se malo ljubavno saplićemo, nemoguće zaljubljujemo, pravimo ljubavne greške – i one male, ali i one teške. Vreme nam je da se spoje oni koji su se rastavili ali nisu zaboravili i odbolovali. A u postojećim emotivnim relacijama – bilo bi dobro da bude manje drame a više uživanja. Bilo bi dobro da se podsetimo koliko smo se voleli i goreli jedno za drugim, da počnemo ljubav ispočetka….a ne bi bilo dobro da se udaljavamo….Celo ovo leto jako testira sve ono što se za emocije vezuje – pa hajde da probamo da te testove na pravi način položimo.

Merkur 28. jula prelazi u znak Device. Merkur je ovde u svom sedištu – ukazaće na pojačanu logiku, praktičnost, racionalnost, razum, realnost.

Pred nama je jedan prilično aktivan mesec, sa brzim promenama i brzim dešavanjima. E sad, kako ćemo se u tim promenama i dešavanjima snaći – ostaje nam da vidimo.

OVAN

Ljubav

Jedan neobičan i promenljiv mesec je pred parovima. Oni koji žive zajedno ili su u braku će nešto više energije ulagati u dom, sređivanje porodičnih pitanja ili ozbiljnih tema sa partnerom. Oni koji su u vezama imaće jače oscilacije – kao što ćete imati periode uživanja i opuštenosti, oni će se ipak smenjivati sa momentima nervoze, a u nekim slučajevima ta nervoza može dovesti i do privremenog odvajanja. Takođe, neki od vas će imati mogućnosti za tajnu avanturu i to najpre preko poslovnog segmenta. E sad, bilo da ste zauzeti ili slobodni – ovo je mesec koji može dovesti stare ljubavi u vaš život i to prilično neočekivano. Što se tiče slobodnih i mogućnosti za nove ljubavi – vama je to svakako jako otvoreno tokom jula, ali treba izbegavati preterana očekivanja od ovih veza. Samo uživajte u onome što se dešava.

Posao

Mesec u kojem ćete zaista davati sve od sebe u poslovnom sektoru, ali oni pravi rezultati koje očekujete ili neće doći ili ćete vi biti polovično zadovoljni. Mogući su i napeti momenti u radnom okruženju – sa kolegama, saradnicima, pa i nadređenima – i to najviše tokom druge dekade jula. Privatnici će funkcionisati nešto bolje, ali će se u drugom delu jula suočiti sa lošijom organizacijom posla i nešto slabijim prilivima. Generalno – mesec sa poboljšanim zaradama, ali na žalost i pojačanim troškovima.

Zdravlje

I mentalna ali i fizička osetljivost će posebno biti naglašena u središnjem delu meseca.

BIK

Ljubav

Ni u vašim emotivnim relacijama ništa neće biti jednostavno. Prva polovina meseca je sa nešto lakšom energijom jer ćete oboje biti otvoreniji u komunikaciji, lakše se sporazumevati i dogovarati. Takođe, emocije će uvek prevagnuti i donositi smirivanje u trenucima tenzije. Drugi deo jula je kompleksniji – vi lično nećete biti zadovoljni situacijom u odnosu, vaše nesigurnosti mogu izaći na površinu i kako god da se partner postavi prema vama – kao da ćete tražiti razlog da iznova i iznova izvlačite stare teme na dnevni red. Savet je da realno sagledate i partnera i situaciju u odnosu i naravno – da ne donosite impulsivne odluke. Slobodni Bikovi – prijaće vam flertovanje i odnosi u kojima se ne osećate sputano. Zabavljajte se, jer ovo nije vreme za velika očekivanja od ljubavi.Prošlost takođe može igrati veliku ulogu.

Posao

Ukoliko ste planirali odmor tokom jula – neka on bude u drugom delu meseca. Jer, šteta je propustiti prvi deo, obzirom da vam donosi dosta pokreta, aktivnosti, dogovora, pa čak i poslovnih putovanja. Dobar je period i za rešavanje administrativnih pitanja, dobijanje dozvola ili produženje ugovora o radu. Drugi deo jula „spušta“ vašu energiju i biće vam teže da se organizujete i fokusirate na obaveze, a moguće je da će baš tada obim obaveza biti pojačan. Finansije su nestabilne, ali se snalazite.

Zdravlje

Izbegavajte stresne situacije i više obratite pažnju na ishranu i fizičku aktivnost.

BLIZANCI

Ljubav

Bilo da ste zauzeti ili slobodni – neko iz prošlosti može ostvariti kontakt sa vama, a moguć je i susret sa tom osobom – susret od kojeg će zavisiti da li će se odnos obnoviti ili ne. E sad, ukoliko ste slobodni – pokušati ponovo sa starom ljubavi i nije toliko strašno – bez obzira da li se odnos na dalje odvija po vašim željama….ili ćete se ubrzo pokajati. No, oni koji su zauzeti ipak trebaju pre nekih poteza ovog tipa da razmisle koliko će sebi iskomplikovati život. Generalno gledano – sem prošlosti, kod slobodnih će biti vrlo pojačana ljubavna aktivnost – bilo kroz flertovanje sa jednom (ili više) osoba, bilo kroz konkretan ulazak u ljubavnu priču, otprilike polovinom meseca. Što se tiče zauzetih – komunikacija je sada partneru i vama istovremeno najjača, ali i najslabija karika. Budite otvoreni, iskreni, dogovarajte se.

Posao

Prva dekada maja doneće vam stabilniju finansijsku situaciju, pa čak i mogućnost da zaradite kroz neke dodatne poslovne angažmane. No, generalno gledano – stanje vaših finansija je dosta otežano jer troškovi idu sa svih strana – pa gledajte da pametno rasporedite to što zaradite. Što se poslovnog dela tiče – drugi deo meseca će vam doneti velike aktivnosti, dosta dogovora, sastanaka – ali i problem sa organizacijom, pogotovo u trećoj dekadi meseca. Mogućnost dobijanja bitnih ugovora, projekata.

Zdravlje

Pojačana nervoza, a i u saobraćaju bi trebalo biti oprezniji i pažljiviji.

RAK

Ljubav

U drugoj polovini meseca ulazite u nešto nepovoljniji i izazovniji period kada su vaša partnerstva u pitanju. Komunikacijski problem će biti evidentan, na više načina – vi možete biti povređeni nekim partnerovim ponašanjima (ili neponašanjima) pa iz tog razloga biti prilično zajedljivi, oštri, kritični prema njemu. Ili – partner i vi se možete na neko vreme odvojiti a ta smanjena komunikacija i neviđanje vam uopšte neće prijati. Ili – možete smatrati da partner zanemaruje vaše želje i vas, da vam ne daje dovoljno vremena i pažnje. Šta god bilo od ovoga (ili bilo nešto pedeseto) suština je da ste u periodu kada je potrebno da razgovarate, saslušate ali i čujete jedno drugo. Slobodni Rakovi – ili sam početak meseca ili poslednja dekada jula – nude neke ozbiljnije emotivne prilike. Sve ostalo je igrarija, flert.

Posao

Sunce i Merkur u vašem znaku davaće vam otprilike do polovine jula „vetar u leđa“ – kroz kvalitetnu komunikaciju sa saradnicima, ali i kroz vašu potrebu da se dokažete. No, drugi deo jula već donosi znatno ubrzavanje u vašem poslovnom sektoru, mnogobrojne obaveze, ali paralelno sa tim – i prepreke i probleme koji će se javljati i u komunikaciji, ali i sa dogovorima, ugovorima, dokumentacijom. Moguća su kašnjenja baš po onim pitanjima koja su vam jako važna. Finansije vrlo nestabilno i promenljivo.

Zdravlje

Alergije, problemi sa kičmom i stomačnim delom.

LAV

Ljubav

U partnerstvima neće biti zlatne sredine – ili će biti sjajno…ili će biti burno. A verovatno je da će se ove dve faze smenjivati kod vas. Još nešto – neke će emotivne priče baš u ovom periodu napraviti ozbiljan iskorak ka zajednici, braku, formiranju porodice, veridbi – razloga za slavlje i pompu ćete definitivno imati. No, imamo i one parove koji će tokom jula igrati na tankoj granici između „ostajemo“ i „razilazimo se“. Razlozi za rasprave mogu biti mnogobrojni – od ponavljanja nekih situacija koje više ne možete da trpite, ljubomore, pa sve do onoga da želite svoju slobodu. Mi ćemo da navijamo da onog sjajnog, strasnog, ljubavnog – bude što više kod vas i da emocije prevagnu. Slobodni Lavovi – vreme za uživanje jeste, vreme za varnice, flertovanje, avanturu. Uživajte i ne razmišljajte da li će i koliko trajati.

Posao

Ovo je mesec u kojem vam novac tako lako klizi iz ruku. Da, verovatno je da će prilivi biti jači nego inače ali opet – troškove morate kontrolisati jer će se u potpunosti razuzdati. Što se poslovnog dela tiče – ako nećete sada da se borite za sebe i ako nećete sada da ulažete snagu u svoje ciljeve – ja stvarno ne znam kada ćete. Možete postići mnogo više nego što očekujete, a nekima od vas se smeši i promena posla na bolje ili pomeranje jedan stepenik više u poslovnoj hijerarhiji. Dobar je mesec za poslovne aktivnosti.

Zdravlje

Starijim Lavovima mogu biti osetljiviji krvni sudovi, stomak, kičma. Mlađi – alergije.

DEVICA

Ljubav

Ukoliko ste slobodni, ovaj jul vam može doneti ili avanture, tajne priče ili pak odnose koji će biti prilično protkani problemima, koliko god dobro možda u početku izgledali. Suštinski, bolji vam je period da uživate u druženju, odmoru, putovanjima, pojačanoj društvenosti – ukoliko se baš dogodi da se zagrejete za nekog – pa šta da se radi, onda se opustite i ne razmišljajte mnogo. U drugom delu meseca moguć je i kontakt i susret sa nekom starom ljubavi – da li će se ovaj odnos nastaviti ili ostati samo na kratkoj komunikaciji – to već zavisi od postavki u vašim natalnim kartama. Što se tiče zauzetih – otprilike do polovine meseca – prilično solidno. A od polovine jula – ulazite u dosta izazovan i kompleksan period sa partnerom, u kojem nećete čuti jedno drugo i u kojem će vam komunikacija biti veliki problem.

Posao

Istovremeno poslovno uspešan, ali i dosta zahtevan mesec je pred vama. Nisu problem ostvarenja i rezultati jer ćete ih svakako postići – problem su mnogobrojne prepreke, kašnjenja (ne zbog vas nego zbog drugih učesnika), kao i kontakt sa vrlo napornim saradnicima koji vas pritiskaju i otežavaju vam. Da biste lakše izašli na kraj sa dosta izazovnim situacijama i ljudima – moraćete ipak nešto više da budete prilagodljivi i fleksibilni. Zaradićete solidno, ali nije trenutak da se rasipate novcem i troškarite.

Zdravlje

Budite fizički aktivni i trudite se da izbegavate situacije koje vam donose pojačan stres.

VAGA

Ljubav

Ukoliko ste slobodni – nemojte da se opterećujete razmišljanjima da li je osoba koja vam se dopada „ona prava“ – treba se opustiti i uživati u životu, pogotovo kada vam donosi dobre prilike da zaista provedete jedan fin i dešavanjima ispunjen mesec. Ako je pravo, trajaće. Ako nije – svejedno ćete se provesti odlično. Isto tako – ako biste da se vratite korak unazad i malo čeprkate po prošlosti – pa dobro, i to je za ljude. Moguće je da osećate da je neka priča ostala nezaključena i da želite da pokušate još jednom – rešite, da vas ne bi opterećivalo i u narednim mesecima. Što se tiče zauzetih – kad je lepo, lepo je. A kad nije, onda baš nije. Moguće je da će vas partner na neki način opterećivati, gušiti ili da ćete preispitivati odnos i svoju ulogu u njemu. Ali zato će neki parovi baš ovih dana da naprave ozbiljne korake.

Posao

Obaveze, saradnici, nadređeni – svi će očekivati mnogo od vas tokom jula. Možda i previše – pogotovo u drugom delu meseca kada pritisak odgovornosti i obaveza može postati prilično jak. Razmislite o tome da u ovom periodu odete na godišnji odmor i malo napunite baterije. Jer, previše ćete se opterećivati svakom sitnicom, a baš to može dovesti do propusta i grešaka. Malo štedite sebe i ne brinite za rezultate – njih će svakako biti. Što se finansija tiče – i pored dobrih priliva, vodite računa na šta trošite novac.

Zdravlje

Više se krećite, odmarajte, relaksirajte, hranite se zdravije. U suprotnom – imaćete zdravstvenih problema.

ŠKORPIJA

Ljubav

U emotivnim relacijama može biti dosta izazovnih situacija i problema, pogotovo u drugom delu meseca (mada može „zavarničiti“ već u prvoj nedelji jula) – ukoliko na vreme ne primetite signale da vaša veza „baguje“ i da je vreme da se nešto preduzme. Trudite se ne samo da imate bolje razumevanje i komunikaciju sa voljenom osobom, već da i svaki slobodan trenutak iskoristite i jedno drugom pružite i zabavu, ali i opuštanje, strast. Nemojte dozvoliti da svako od vas dvoje bude u svom filmu, okrenut samo sebi i svojim obavezama – provodite što više vremena zajedno. Slobodne Škorpije – moguć je kontakt ili susret sa starom ljubavi – ali su male šanse da se odnos obnovi. Vi ste otišli dalje i senke prošlosti vas više ne dotiču. Takođe – sam početak meseca, ali i treća dekada jula daju vrlo korektne prilike za početak odnosa koji bi mogao potrajati.

Posao

Uspešan da, ali istovremeno i izazovan mesec je pred Škorpijama. Imaćete volju, energiju, dobru organizaciju i motiv – ali neće baš sve ići po vašim željama i planovima. Suočićete se sa otežanjima, bilo kroz okolnosti bilo kroz druge ljude – što je posebno aktuelno u drugom delu jula. Takođe, baš taj period je dosta osetljiv za saradničke odnose, ali i one sa nadređenima. Biće neophodno da budete realni, prisebni, ali i prilagodljivi. Finansije – povećanje prihoda, ali neadekvatno raspolaganje novcem.

Zdravlje

Potrebno je više odmora, bolja ishrana i rekreacija – posebno u drugom delu meseca. Starijima hronična problematika.

STRELAC

Ljubav

Preplitaće se tokom jula raspoloženja i zastoji, lepi i podsticajni momenti i trenuci tenzije, dobra komunikacija i nerazumevanje. Vaš odnos neće biti ravna crta već prilično živ, u nekim momentima življi nego što biste voleli. Neće biti nekih drastičnih situacija i nemira – ali će vaša veza stalno talasati, u jednom danu vas dizati, u drugom spuštati. U onome što je lepo i dobro (a toga će itekako biti) uživajte iz sve snage sa voljenom osobom, a kada dođu oni malo mutniji dani i situacije između vas dvoje – trudite se da razsjanite, pronađete kompromisno rešenje, prilagodite se jedno drugom. Slobodni – vas će biti na sve strane – baš na pravom mestu gde je najbolji provod i zabava. Ovaj mesec vam je aktivan za druženja i putovanja, ali i za mnoštvo novih (ima tu i starih) prilika za flert, ljubavisanje, avanturu, uživanciju.

Posao

Ni malo loš poslovni period, ali sa izraženijim otežanjima u drugom delu meseca – pa bi možda bio pravi trenutak da se baš tada zaputite na godišnji odmor. Ukoliko ne uspete da zbrišete – pošteno ćete se naraditi i verovatno ćete morati da preuzmete na sebe prilično veliku količinu obaveza. Da, to se hoće pozitivno odraziti na vaše poslovne pozicije, možda i na finansije – ali ćete se ipak izmoriti u procesu. Bolje se organizujte kada su finansije u pitanju, posebno u drugom delu meseca. Budite umereniji.

Zdravlje

Budite fizički aktivni i poradite na navikama po pitanju ishrane. Hronični bolesnici – češće kontrole.

JARAC

Ljubav

Dok će prvi deo jula biti dosta miran i stabilan u vašim emotivnim relacijama, drugi deo meseca već donosi pojačane tenzije i komunikacijske probleme. Oboje ćete biti ubeđeni da ste vi u pravu po nekim pitanjima i biće zahtevan zadatak da pronađete kompromis. Vi ćete smatrati da partner previše kritikuje, zakera, da « ubada kao osica » baš tamo gde ste osetljivi – dok će druga strana misliti da vi bespotrebno otežavate i usporavate svaku situaciju i da ne prihvatate ni jedan predlog niti kritiku. Ovo se može prevazići u poslednjoj nedelji meseca, obostranim trudom i razumevanjem. Neki od vas mogu tokom jula osetiti potrebu da malo flertuju « sa strane » – bilo bi dobro da ovu potrebu iskulirate. Slobodni – nemojte biti iznenađeni zovom prošlosti. Za nove ljubavi ovo je dobro vreme, ali samo ako niste opterećeni time da li će trajati – ako je vaša želja da uživate, onda samo napred !

Posao

Jednostavnije ćete funkcionisati u prvom delu meseca – iako će dosta situacija ići sporije od vaših očekivanja – ipak ćete sve rešavati i završavati obaveze na vreme. Drugi deo meseca već donosi probleme sa organizacijom ali i lošiju komunikaciju sa saradnicima. Takođe – možete imati osećaj da oni oko vas svoje probleme i obaveze svaljuju na vaša pleća, ostavljajući vas da se snalazite kako znate i umete. Finansijski ćete proći korektno, samo obratite pažnju na troškove tokom druge dekade jula.

Zdravlje

Manji problemi sa alergijama i stomakom. Stariji i hronični bolesnici – češće kontrole.

VODOLIJA

Ljubav

Vodolije koje su zauzete očekuje intenzivna ljubavna klackalica tokom jula. Imaćete one dane u kojima će sve prštati od radosti, uzbuđenja, strasti, dobrog provoda i ljubavi. Ali, isto tako – biće i onih dana u kojima ćete smatrati da partner gleda samo sebe i da vam ne posvećuje dovoljno vremena i pažnje. Tih nekih bezveze dana će biti posebno u drugom delu meseca, a neki od njih mogu dovesti do naglašenih tenzija između vas dvoje, pa u nekim slučajevima čak i do prekida odnosa. Zato tokom jula budite brzi na izjavama ljubavi, a spori u raspravama. Slobodne Vodolije – jul vam može doneti pregrš flerta i ljubavnih akcija. Vi ste uvek spremni za avanturu – a sada je možete i ostvariti. Nisam sigurna da je ovo dobar period ukoliko želite stabilnu i trajnu ljubavnu priču. I da – računajte da je prošlost tu negde, iza ćoška.

Posao

Koliko god jul bio poslovno uspešan za vas – i po pitanju rezultata koje ćete ostvariti, ali i po pitanju finansija – ipak ne možemo reći da će on biti lagan, jednostavan. Prosto rečeno – pritisak svakodnevice i obaveza na vas će biti izražen I dosta jak, a teškoće ćete imati I u komunikaciji sa onima sa kojima radite, sarađujete. Posebno drugi deo meseca može doneti otežanja na dnevnoj bazi, stres u odnosu sa saradnicima i mnoštvo prepreka koje ćete morati da rešavate. Čuvajte živce, nemate ih za izvoz.

Zdravlje

Pojačan stres može uticati na vaš imunitet. Obratite više pažnje na ishranu.

RIBE

Ljubav

Od ulaska Saturna u vaš znak u martu mesecu ove godine – postoji jedan otežan i kompleksan uticaj kada su vaše emotivne relacije u pitanju. Češće nego inače odnos sa partnerom će biti na nekoj vrsti testa odgovornosti, trajnosti – što će tokom jula biti posebno primetno u drugoj polovini meseca. Ovaj period vam sa jedne strane daje šansu da popravite odnos, da istinski saslušate i čujete jedno drugo….ali sa druge – ipak govori o tome da ukoliko ne budete spremni na dogovor i kompromis – možete napraviti prilično duboke ožiljke na vašem odnosu. Slobodne Ribe – momenat za obnovu tajnih veza, ali i momenat da započnete nešto novo što nije trajnog karaktera već pre govori o avanturi i neobaveznom. Samo u prvih desetak dana jula imamo dobre ljubavne aspekte, ostalo je već previše komplikovano.

Posao

Vaši interesi, način funkcionisanja i obavljanja obaveza se često neće podudarati i uklapati sa kolegama i saradnicima – što je posebno izraženo od polovine meseca. Suočavaćete se sa pritiskom, kritikama, ali i naglim promenama u saradničkim odnosima. Ovo je mesec koji vam postavlja prepreke, što ne znači da neće biti uspešan – samo ćete se jako umoriti u procesu. Budite svesni onoga što želite da postignete i ne odustajte od svojih ciljeva. Više obratite pažnju na finansije – troškovi su se skroz razuzdali.

Zdravlje

Menjajte navike da ne bi uticale na vaše zdravlje. Osetljivost krvnih sudova kod starijih Riba.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin