Mesec dana pritvora zbog brutalnog napada na tinejdžere u Vukovaru

Pupovac je na konferenciji za novinare istakao da nasilje u Vukovaru ima svoje političke pokrovitelje.

 

 

Zbog napada na tinejdžere u subotu uveče u Vukovaru, petorici uhapšenih u određen je pritvor do 30 dana zbog, kako navode iz suda, opasnosti od uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela.

 

Dan nakon napada uhapšen je 23-godišnjak, a juče još trojica mladića, od 24, 22 i 20 godina, koji su kako se sumnja učestvovali u prebijanju šestorice maloletnika i naneli im povrede.

Uz njih privedena je još jedna osoba od 20 godina, za kojeg se sumnja da je nakon izvršenja dela – pomogao napadačima.

 

Tinejdžeri su napadnuti u subotu 6. januara. Roditelji maloletnika koji su pretučeni najavili su za subotu protest ispred zgrade Gradske uprave u Vukovaru. Tvrde da su njihova deca pretučena do neprepoznatljivosti, a uputili su i otvoreno pismo sa zahtevima za kažnjavanje odgovornih.

 

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i poslanik u saboru Milorad Pupovac i Boris Milošević podržali su protest roditelja pretučenih maloletnika, jer, kako su poručili, tome treba stati na kraj.

 

Pupovac je na konferenciji za novinare istakao da nasilje u Vukovaru ima svoje političke pokrovitelje.

 

“Vukovar je grad razlika i različitih ljudi, po izgovoru jezika, etničkoj i verskoj pripadnosti, po političkim opredeljenjima i navijačkim strastima. I to je bogatstvo, kao i u svakom drugom gradu. To se nažalost pretvara u povode za nasilje već godinama i to nasilje ima svoje političke pokrovitelje, one koji podstiču političko nasilje i ima toleranciju prema nasilju umesto tolerancije prema razlikama”, naveo je Pupovac.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJT

KLIKNI OVDJE       www.rbsm-serije.com

Pratite nas na         INSTAGRAMU         I      FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin