Medvedev najavio ŠOKANTAN scenario: Zapadu će se JEDNA STVAR vratiti kao bumerang

Dosadašnji finansijski sistem neće opstati, previše su se iskompromitovali njegovi bivši garanti. Nastupa era regionalnih valuta, izjavio je zamenik predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev.

– Dok naši protivnici nastavljaju sa svojim besplodnim trudom, svet se polako kreće ka novoj logici svetskih trgovinskih odnosa, kao i prema ažuriranom finansijskom sistemu. Dosadašnji sistem sigurno neće opstati – previše su se iskompromitovali njegovi bivši garanti, stubovi Bretonvudskog sporazuma koji zastareva. Njihova reputacija je uništena – istakao je Medvedev.

On je takođe objasnio da će države morati da se dogovore o novom finansijskom svetskom poretku i da će odlučujuću reč imati države sa jakom privredom, a ne one koje stalno povećavaju svoj državni dug.

Era regionalnih valuta
Prema rečima Medvedeva, poverenje u rezervne valute bledi, napuštanje dolara i evra više ne izgleda kao tako fantastična perspektiva, dolazi era regionalnih valuta.

– Svet se budi, a poverenje u rezervne valute bledi, kao jutarnja izmaglica. Odustajanje od dolara i evra kao glavnih svetskih rezervi više se ne čini tako fantastičnom perspektivom. Kakve su to rezerve, ako su plaćanja u njima zamrznuta i faktički prepuštena difoltu voljom pomahnitalih političara, koji su spremni da novac svojih poreskih obveznika prinesu na oltar tajanstvenoj pobedi u ratu ‘do poslednjeg Ukrajinca’? Kome su oni potrebni u tom slučaju? NJih čak neće hteti da prihvate ni za plaćanje ugovora za snabdevanje gorivom – smatra Medvedev.

Bumerang Zapadu
Medvedev je objasnio i da se “paklene” sankcije protiv Rusije Zapadu vraćaju kao bumerang i čini se da će u Evropi početi recesija koja se može proširiti na ceo svet.

– Samo nekoliko nedelja nakon uvođenja “paklenih” sankcija protiv Rusije očekivano se razjasnilo da se one vraćaju Zapadu kao bumerang – napisao je on na svom Telegram kanalu.

Ruski zvaničnik je još izjavio da sankcije ne postižu rezultate koje su ranije najavljivali zapadni političari i da blokada banaka nije donela značajne rezultate.

– Očigledno je i to da same sankcije za sada ne daju rezultate o kojima su zapadni političari vikali sve dok nisu promukli. Blokada naših banaka nije donela značajne rezultate. A njen cilj je, precizno govoreći, da snažno udari po običnim građanima Rusije – istakao je ruski zvaničnik.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin