MEĐU OSNOVCIMA KRUŽI NOVI OPASAN IZAZOV: Otac otkrio zašto mu je sin (10) došao kući uplakan: PREPUĆI ĆE NEKOME SRCE BRE!

Snimak navodnog o*alnog se*sa proširio je prethodne nedelje među šestacima u osnovnoj školi u Surdulićima. Stanje u školi bilo je vanredno nekoliko dana, a roditelji putem društvenih mreža upozoravaju druge na mnogobrojne opasne izazove koji se kruže među đacima.

 

Ovoga puta, jedan otac iz Novog Sada ispričao je šta se dogodilo u četvrtom razredu osnovne škole, gde se učenici dogovaraju da isprobaju najjača energetska pića. On je na to upozorio druge roditelje i naveo da je izazov izutetno opasan jer bi nekom moglo da stane srce.

“Pričajte sa svojom decom šta je ispravno, a šta ne. Pričajte mnogo i često i tako u krug. Evo na Limanima po školama poslednjih mesec dana glavna fora da se u školu donese ultra jako energetsko piće i da svi to piju. Prepući će nekome srce bre. Došao mi sin, četvrti razred uplakan i kaže:”Smejali su mi se jer jedino ja nisam hteo da probam” – navodi ovaj tata.

 

Ipak, iako su njegovog sina ismevali jer nije učestvovao u izazovu, kako navodi, srećan je što nije došlo do gore situacije.

 

– Ako, neka se smeju. Bolje da se smeju, nego ja posle da plačem, ako me razumete. Možemo mi da im branimo sve i svašta, ali doći će trenutak kada mi nismo tu, a iskušenje je tu.

 

Da li će u tom trenutku doneti ispravnu odluku, zavisi od toga šta smo im sve objasnili i šta smo ih sve naučili. I zapamtite – to što je nama nešto logično i što se nama nešto podrazumijeva, ne znači da je tako i našoj deci.

 

Zato pričajte. Ako niste do sada – počnite. Ako jeste – pojačajte. Bolje da preterate nego da pretpostavite da je dovoljno, pa da na ružan način saznate da ipak nije bilo dovoljno – naručio je ovaj roditelj. (RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:    INSTAGRAMU         I      FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin