Medicinska sestra imala aferu sa pacijentom: Nije zvala Hitnu kada je umirao u autu sa spuštenim gaćama

Njih dvoje su bili godinu dana u vezi koju je krila od svojih nadređenih

 

 

Medicinska sestra iz Velike Britanije, koja je imala seksualnu vezu sa pacijentom, nije pozvala Hitnu pomoć kada je on umro na zadnjem sedištu automobila sa spuštenim pantalonama, tokom tajnog noćnog sastanka.

Penelope Vilijams bila je u aferi godinu dana sa pacijentom na dijalizi kada je doživeo srčanu insuficijenciju dok su bili zajedno na parkingu bolnice.

Vilijams, koja je vezu krila od svojih menadžera, nije pozvala pomoć već svog kolegu koji je odmah stigao i dao mu veštačko disanje, rečeno je disciplinskoj komisiji.

Vilijams je počela da radi za Zdravstveni odbor Univerziteta Betsi Cadvaladr u Severnom Velsu kao registrovana medicinska sestra u jedinici za hemodijalizu bubrega u oktobru 2019.

Njen pacijent, poznat samo kao Pacijent A, bio je jedan od redovnih pacijenata na odeljenju. Njih dvoje su započeli seksualnu vezu u januaru 2021. godine, a ona je to krila od svojih šefova.

U januaru sledeće godine, koleginica – poznata samo kao kolega jedan – primila je telefonski poziv od Vilijams koja je “plakala i bila uznemirena” i tražila pomoć jer je “neko umro”, rečeno je na odboru.

Koleginica joj je rekla da pozove hitnu pomoć, ali Vilijams nije to učinila, rečeno je veću.

Koleginica je kasnije stigla na parking za studente za medicinske sestre u privatnoj bolnici gde je srela Vilijams i mogla da vidi pacijenta A u zadnjem delu automobila sa spuštenim pantalonama, rečeno je komitetu.

Proverila je pacijenta, koji je bio bez svesti i pozvala 999 pre nego što je pokušala da ga povrati. Umro je od “srčane insuficijencije i hronične bolesti bubrega”, rečeno je komitetu.

Vilijams je u početku rekla policiji da joj je pacijent A poslao poruku na Fejsbuku u kojoj je objasnio da mu nije dobro, pa je “došla da ga vidi”. Ali kasnije je priznala da su ona i pacijent A bili u seksualnoj vezi i rekla da su se prethodno dogovorili da se sretnu na parkingu te večeri.

Komisija je zaključila da je ponašanje medicinske sestre prekršilo smernice o jasnim seksualnim granicama i izbrisala je iz registra.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin