MARKO DAJE 100.000, VOLJAN DA DA I 200.000: Džaba, neće niko! Lakše im u državnom za 50.000 nego kod njega u klimi i beloj košulji

Poljoprivreda je jedna od najstarijih delatnosti na svetu, ali i danas predstavlja jedan od najizazovnijih poslova. To potvrđuje i Marko Rosu, poljoprivrednik iz Banatskog Novog Sela, koji ističe da je teško biti poljoprivrednik u današnje vreme.

“Cene poljoprivrednih dobara se stalno se menjaju kako u našoj zemlji tako i u okruženju, što utiče na profitabilnost posla. Takođe, ponuda semena, hemijskih preparata za zaštitu, repromaterijala se takođe konstantno što zahteva puno vremena i veliko znanje da bi posao u poljoprivredi bio uspešan”, kaže Marko za Agromediju.

Osim toga, nedostatak kvalifikovane radne snage predstavlja veliki problem, jer danas ni za 100.000 dinara ne mogu da nađem traktoristu, a potreban mi je i menadžer i zaštitar.

Svi žele da imaju ograničeno radno vreme i lepu platu ali posao u ovoj grani privrede zahteva rad tokom cele godine. Posebno, kada je sezona, mora da se uradi bez obzira na vremenske uslove, što mnogi ne žele da shvate. Lakše im je da odu i da rade u državnom sektoru za 40-50.000 dinara, nego da se zaposle kod nas pa i da im ponudimo i 150-200.000 dinara.

Izgleda kao da im je ispod časti da budu traktoristi, iako današnji traktori imaju klima-uređaje, auto-pilota i pružaju veliki komfor u radu, pa možeš da sedneš u traktor u beloj košulji, da dođeš na njivu i da se ne isprljaš – i pored toga nema ko da radi, kaže Marko.

 

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *