Mama i ćerka izgorele u autu, druga devojčica umrla u bolnici: Mladen optužen za nesreću u Prnjavoru

Nesreću je preživeo samo otac koji je zadobio teške povrede

 

 

Osnovni sud u Prnjavoru potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva (OJT) Banjaluka protiv Mladena Ristića (24) iz Prnjavora kojeg sumnjiče za krivično delo ugrožavanje javnog saobraćaja.

U nesreći su stradale majka i maloletna ćerka, koje su izgorele u vozilu koji se nakon sudara zapalilo, dok je nakon pokušaja lečenja u Beogradu preminula i petogodišnja devojčica. Jedino je preživeo otac, ali sa teškim povredama, pišu Nezavisne novine.

U saopštenju tužilaštva se navodi da Ristića terete da se 26. avgusta prošle godine oko 14.55 u Lišnji kod Prnjavora kao učesnik saobraćaja na putevima iz nehata nije pridržavao saobraćajnih propisa i time ugrozio javni saobraćaj, što je za posledicu imalo smrt tri osobe i nanošenje teških telesnih povreda jednoj osobi, prenosi Srpskainfo.

Podsećamo, u nesreći je, osim Ristića koji je upravljao automobilom “golf 4”, učestvovao i Zlatko Dević (46) iz Prnjavora upravljajući “renoom 19”.

Inače, do nesreće je došlo kada se vozilo nastradale porodice uključivalo na magistralni put, a drugo vozilo koje je dolazilo iz pravca Prnjavora bez kočenja se zabilo u “reno” u kojem je bila porodica, te je došlo do eksplozije i zapaljenja rezervoara benzina.

Maja Đaković Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, tada je izjavila da se nakon sudara “reno 19” zapalio i u njemu su izgorele dve osobe, majka i maloletna ćerka, a da su povređeni vozač i devojčica, kao i vozač “golfa 4”, prevezeni na UKC RS na dalje lečenje. Petogodišnja devojčica Danijela je nakon petnaestodnevne borbe posle ove tragedije preminula, a u nesreći je zadobila teže telesne povrede po celom telu i prelome kostiju.

U Prnjavoru je 29. avgust prošle godine zbog ove strašne tragedije bio proglašen Danom žalosti.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin