Maltretirana nastavnica iz Trstenika: “Prosvetni radnici umiru pre penzije, onaj ko moli NE MOŽE DA BIRA”

0

Ukazala je na nezavidan položaj prosvetnih radnika u našoj zemlji.

 

 

Marija Stevanović, profesorka engleskog iz Trstenika kojoj su đaci izmakli stolicu i koja od tada prolazi golgotu, nakon izveštavanje Kurira o njenom slučaju imaće 100 odsto platu!

Profesorka Stevanović ima samo jedan čas engleskog nedeljno i to kod svog razreda, a ostatak radnog vremena imaće u bibliotekama dve osnovne škole. Profesorku Stevanović je Kurir televizija tražila komentar pa da čujemo šta je rekla:

– Javljeno mi je da je pomoćnik ministra prosvete odobrio da se u mojoj školi dopuni fond za bibliotekara da imam 100 odsto platu. Na žalost, problem je što je ova odluka oročena na godinu dana. Ali onaj ko moli, ne može da bira – priča Marija Stevanović.

Ukazuje na nezavidan položaj prosvetnih radnika u našoj zemlji.

– Na žalost, nedavno smo ispratili kolegu kome je ostalo šest meseci do penzije. Prosvetni radnici umiru pre nego što je dočekaju. Ko zna šta donosi sutra, šta sledeća godina. Ja zbog povrede na radnom mestu nisam sposobna da se vratim na nastavu, volela bih da ovih 20 godina što mi je ostalo radnog staža provedem u biblioteci – dodaje profesorka.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *