MALI DANIJEL POGINUO POSLE OČEVE SAHRANE: Selo zavijeno u crno, porodica van sebe, dečak stalno govorio da želi da IDE KOD TATE

Nedavno je Kamišlov, crni grad u Sverdlovskoj oblasti u Rusiji, doživeo ogromnu tragediju! Šestogodišnji Daniel se utopio u lokalnoj rijeci Pišma 2. juna, ubrzo nakon očeve sahrane. Njegov otac Evgenij Ivanov (33) pozvan je u vojsku i nedavno je umro u Ukrajini.

 

 

 

Prema rođacima, dječak je imao veoma bliske odnose sa ocem. – Ne razumem da niko nije mogao da ga spase – rekla je sestra povređenog dečaka. Kača je bila stotinak kilometara udaljena od mesta tragedije kada je dobila poziv da je dečak nestao u reci. Odmah je odjurila iz Jekaterinburga u Kamišlov i posmatrala operacije potrage i spašavanja na obali.

 

Nije gubila nadu da je dječak živ, međutim, nakon četiri sata potrage, spasioci su pronašli tijelo dječaka na dnu rijeke. – Očajnički sam želeo da prepliva na drugu stranu reke i da onda pobegne kući jer je bio uplašen. Udario je u kamen. Cijelo lice mu je bilo prekriveno ranama – rekla je sestra kroz suze.

 

 

Danijelu je bilo strogo zabranjeno prilaziti vodi. Tog kobnog dana majka ga je pustila da se igra u dvorištu. Nakon nekog vremena tražio je novac za kupovinu sladoleda i vode, ali ih nije kupio. ——Osećam da se nešto dešava. Obično odmah otrči u radnju. Zvala sam ga, ali se nije javljao – rekla je majka Anastasija. Prema izvještajima lokalnih medija, Danijela su prijatelji pozvali da igra pored rijeke.

 

 

U jednom trenutku je ušao u vodu da uzme loptu, ali očigledno nije mogao da izdrži jaku struju. Jevgenij i Anastasija su se razvili kada je dečak bio veoma mlad, ali je odnos između oca i sina bio veoma blizak. Inače, Ivanov je poznat golman i fudbalski trener u regiji Kamiswulf. Radi u dečijoj sportskoj školi u selu Oktjabrski i predaje fizičko vaspitanje deci u selu Galkinski. U vojsku će se prijaviti krajem 2022. godine. Iako je uvijek bio na prvoj liniji fronta, stalno je zvao svog malog sina. Prošlog ljeta je uzeo odsustvo i odmah došao u posjetu svom sinu.

 

 

Jevgenij i Anastasija nisu imali prijateljski odnos nakon razvoda i borili su se za starateljstvo. Međutim, jednom je Jevgenij čak ukrao dijete svoju bivšoj ženi, ali je ubrzo došao k sebi i vratio dijete majci. Tokom godine, strast je splasnula, ali Jevgenij nije krio da želi da zauvek odvede Daniela. – Hteo je da uzme malo odmora pred Novu godinu i rekao je da će praznike provesti zajedno.

 

Rekao mi je i da će na leto ići sa njim na more – prisjetila se dječakova majka Anastasija. Početkom aprila Jevgenij Ivanov je poslednji put ispraćen uz vojne počasti. Daniel je prisustvovao očevoj sahrani, a nakon toga je često počeo da priča o smrti. Sada se rođacima čini da je dječak predosjećao vlastitu smrt. – Danja stalno govori da želi da vidi oca. Na zidu toaleta nacrtao je nadgrobnu ploču na kojoj je pisao: “Danja i tata”. To je kao… Bože – povikala je dječakova sestra.

 

 

Mještani kažu da Danielova smrt nije prvi incident na rijeci Pišmi. Posljednja žrtva je dječak sa invaliditetom (15 godina) koji je utopio prošle godine. Zaglavio se iu podvodnoj zamci iz koje nije mogao pobjeći.

 

 

Ranije je obalska straža bila stacionirana uz rijeku da čuva kupače, a Anastasija je htjela da Danilovu parastos održi u crkvi, ali je odbijeno jer nije kršten. Porodica je tada odlučila kremirati tijelo. Planirali su da razbacuju pepeo po moru gde su Danijel i Jevgenij želeli da odu na odmor.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:         INSTAGRAMU           I           FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)