Mala Saša (9) iz Ukrajine izgubila je OCA i RUKU: “Nadam se da nisu hteli da me povrede” (FOTO)

Devojčica je bežala sa porodicom kada je pucano na njiihov auto…

 

 

Ukrajinski hirurzi morali su da devetogodišnjoj devojčici amputiraju ruku kako bi joj spasili život nakon što je ranjena dok je bežala od napada.

 

Devojčica Saša je prošle nedelje sa ocem, majkom i sestrom bežala iz Hostomela, nedaleko od Kijeva. Njihov automobil pogođen je mecima – otac je preminuo, a majka i devojčice pobegle su i sklonile se u podrum.

 

Skrivale su se dva dana pre nego što su volonteri Sašu improvizovanim nosilima odneli u obližnju bolnicu, piše Dejli mejl.

 

Image

 

– Ne znam zašto su me Rusi upucali. Nadam se da je to bila nesreća i da nisu hteli da me povrede – rekla je devojčica govoreći iz svog bolničkog kreveta.

– Pogođena sam u ruku. Potrčala sam za sestrom, a mama je pala. Mislila sam da je to kraj, ali nije bila mrtva, samo se skrivala od pucnjave. Tada sam izgubila svest. Neko me je odneo u podrum – ispričala je devojčica.

 

U bolnici u Irpinu, dr. Vladislav Gorbovec doneo je odluku da se Saši amputira leva ruka iznad lakta. Kako je naveo, zahvatila ju je gangrena koja bi je u suprotnom ubila.

 

Medicinska sestra koja je lečila Sašu pohvalila ju je zbog snage i hrabrosti.

 

– Prvo što mi je Saša rekla bilo je: “Molim te, budi iskrena, imam li levu ruku ili ne?” Nisam znala šta da joj kažem. Pitala je hoće li biti zdrava i može li da dobije novu ružičastu ruku obojenu cvećem. Zahvalila nam je što smo joj spasili život i što se brinemo o njoj – navela je medicinska sestra.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE