Mala Jana (12) napisala PISMO Zoranu: Evo kako je Marjanović REAGOVAO dok je čitao

Ovo je napisala Jana Marjanović (12) u pismu koje je u Centralni zatvor poslala svom ocu Zoranu (44). On je, podsetimo, 22. jula ove godine prvostepeno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva supruge Jelene (33) 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

– Svi smo dobro i stalno mislimo na tebe. Dok te ne budem videla, stalno ću ti pisati pisma, a nadam se da će te pustiti da i ti meni neko napišeš. Volim te najviše na svetu! – između ostalog piše u pismu koje je u petak dostavljeno Zoranu u ćeliju.

Potreslo ga pismo

Zoranu Marjanović inače redovno u posete dolaze advokati, mlađi brat Miloš i snaja Milica, kao i sin Uroš iz prvog braka. Jedino ćerkicu Janu nijednom nije video otkako je prebačen u zatvor. To mu, kako se saznaje, mnogo teško pada i ovo pismo ga je izuzetno potreslo.

– Više puta je čitao pismo i videlo se da je na ivici suza. On se nada da će Centar za socijalni rad i sud Jani uskoro dozvoliti da ga poseti u zatvoru. Najteže mu pada razdvojenost od ćerke, koja je veoma vezana za njega. Zoran ne gubi nadu da će se uskoro ponovo naći na slobodi i stalno ponavlja da nije ubio suprugu Jelenu – otkriva sagovornik za medije, blizak Marjanoviću.

Inače, maloj Jani su kao privremeni staratelji određeni stric i strina, sa kojima je ostala da živi u porodičnoj kući u Borči, a Centar za socijalni rad tek treba da odluči kome će da dodeli stalno starateljstvo. Devojčica je posle ubistva majke, kada joj je otac prvi put bio uhapšen, 10 meseci živela sa polubratom Urošem, pokojnim dedom Vladimirom i bakom Zoricom, kao i stricem Milošem i strinom Milicom.

Ovoga puta za Janinino starateljstvo je zainteresovana i Jelenina rođena tetka Ljubica Marković. Ona je inače živela u istoj kući sa Jeleninom majkom Zoricom sve dok ova nije preminula. Interesantno je da je Ljubica, svedočeći svojevremeno pred sudom, izjavila da sumnja da iza ubistva njene sestričine stoje zapravo Zoranov otac Vladimir i Vera Vukomanović, kuma Marjanovića!

Presuda pada?

Međutim, 22. jula, prilikom izricanja presude, sudija Jelena Škulić je istakla da je “neosporno dokazano da je Zoran ubica”.

– Ne postoji savršen zločin! Sud stoji pri čvrstom uverenju da je Marjanović na svirep i podmukao način ubio suprugu, pri čemu je to unapred planirao! To je jednoglasna odluka petočlanog veća.
Jedan od branilaca Zorana Marjanovića, advokat Stefan Jokić za Informer je izjavio da im još nije dostavljena presuda jer je sudija bila na godišnjem odmoru.

– Stvarno ne znam koliko sudija Škulić ima dana odmora, ali ovo je zaista više nego bezobrazno. Dok se ona kupala na moru, mi nismo mogli da napišemo žalbu na presudu koju smatram sramnom. Ubeđen sam da će je nakon naše žalbe sigurno ukinuti Apelacioni sud – rekao je Jokić.

Nudio jemstvo za ukidanje pritvora

Advokati Zorana Marjanovića su se, ubrzo posle izricanja presude, žalili Apelacionom sudu na rešenje o određivanju pritvora i ponudili jemstvo da se on brani sa slobode ili da mu se odredi kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Međutim, sud je to odbio zbog uznemirenja javnosti i težine dela: “Pravilno je prvostepeni sud zaključio da su o ovom događaju mediji izveštavali na način koji prevazilazi granice uobičajene radoznalosti. Takođe, sam način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su vezani za uznemirenje javnosti”.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin