Majka zarobljenog Britanca napala Putina: Tražila da ga SVRGNU, pa mu uputila jedan ZAHTEV

Majka zarobljenog Britanca koji se borio protiv Rusa u opkoljenom Marijupolju pozvala je predsednika Vladimira Putina da se prema njemu ponaša humano, nakon što je tražila da ga zbace sa vlasti.

Ejden Aslin (28) ima dvojno britansko-ukrajinsko državljanstvo i bio je deo ukrajinskog puka koji je odlučio da se preda ruskim snagama zbog nedostatka municije i hrane.

Prvi snimci Kozak Gandija, kako ga zovu, objavljeni su u četvrtak kada je jedna ruska televizija snimala njegovo ispitivanje. Tu se pojavio sa lisicama na rukama, posekotinama i otokom na čelu.

Na snimak je prvo odgovorila njegova baba Pamela Hol.

 

– To je propaganda. Ukrajina je njegova usvojena zemlja. Veren je sa Ukrajinkom, žive zajedno. Trebalo je da se oženi ovog meseca, a razgovarali su o tome da zajedno naprave novi dom i imaju decu, u mom slučaju praunuke – kazala je ona za Gardijan.

Njegova majka Ang Vud rekla je za Bi-Bi-Si da se nada da će Kremlj tretirati njenog sina kao ratnog zarobljenika u skladu sa međunarodnim pravilima.

– Pozvao me je i rekao da nemaju više oružja za borbu. Volim svog sina, on je moj heroj. Pružili su paklenu borbu. Boris Džonson treba da svrgne Putina – izjavila je ona.

Dodala je da je zarobljenik prepoznatljiv po tetovažama i da ne može da porekne da je njen sin

– To je on. U haosu sam. Moj sin će biti preplašen kao i mi. Sada tražim od Vladimira Putina do poštuje Ženevsku konvenciju – rekla je majka.

Vud dalje tvrdi da je Ejden pripadnik ukrajinskih oružanih snaga i da je kao takav ratni zarobljenik prema kojem se mora postupati humano.

– Već izgleda kao da je pretučen. Sada je vreme da se britanska vlada uključi i pomogne da se Ejden oslobodi – kazala je ona.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin