Majka pijana došla na porođaj: I NOVOROĐENOJ BEBI IZMJERENO 2,8 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Jedna žena (41) iz poljskog grada Žuromin, došla je pijana na porođaj, usljed čega je novorođenčetu izmjereno 2,8 promila alkohola u krvi, nakon što se porodila. Ovaj šokantan događaj dogodio seu Samostalnom javnom kompleksu zdravstvenih ustanova u Žurominu, kada je potpuno pijana žena došla u bolnicu i ubrzo potom rodila bebu.

 

Sadržaj alkohola u krvi bebe alarmirao je doktore, jer je kod bebe izmjereno čak 2,8 promila, a kod majke 2 promila alkohola u krvi. Nasreću, novorođenče je preživjelo, a o incidentu je obavještena policija.

 

“Tužilaštvo sprovodi istragu iz člana 160. Krivičnog zakonika, odnosno izlaganje djeteta gubitku zdravlja i života najbliže osobe – majke. Dijete je pri rođenju imalo 2,8 promila alkohola u organizmu. Protiv majke djeteta nisu preduzete nikakve preventivne mjere”, kaže tužilac Kamil Ritlevski, zamjenik okružnog tužioca u Mlavi.

 

Istražitelji, zarad dobrobiti bebe, ne obavještavaju o njegovoj daljoj sudbini. Nezvanično, kako saznaju tamošnji mediji, dijete je odvojeno od majke i nalazi se na sigurnom.

 

Kako prenose tamošnji mediji, žena je bila pod starateljstvom uslovnog službenika socijalne službe jer je i ranije zloupotrebljavala alkohol. Ova 41-godišnjakinja ima jedno starije dijete koje se trenutno nalazi u centru za njegu i obrazovanje. (RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

KLIKNI OVDJE         www.rbsm-serije.com

Pratite nas na        INSTAGRAMU       I    FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin