MAJKA OSUMNJIČENOG ZA DANKINO UBISTVO TAJNU ODNELA U GROB: “Možda je nešto znala, ako ju je to tištilo… Nije mogla da izdrži”

Svetlana Dragijević preminula iznenada dok je pila kafu u kući svojih komšija u selu Zlot, a sahraniće je rođaci pored sina Dalibora

 

Sahranu Svetlane Dragijević iz borskog sela Zlot, majke Dejana Dragijevića (50) osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2), organizovaće rođaci pošto su joj sin i muž u zatvoru, dok joj je drugi sin Dalibor (40) umro pre 40 dana. Svetlana će biti sahranjena danas u 13.30 sati i počivaće na seoskom groblju u Zlotu pored sina.

 

Podsetimo, Svetlana je preminula prekjuče u kući svojih komšija. Kako su njene komšije ispričale, svratila je kod njih na kafu i u jednom trenutku se požalila da joj nije dobro.

Zdravstveni problemi

– Samo je rekla: “Dajte mi malo vode, nije mi dobro”, a onda se srušila. Pozvali smo Hitnu pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. Svi smo se potresli, ne možemo da verujemo da se to dogodilo i baš u našoj kući – rekle su uznemirene komšije Dragijevića.

 

Kako su dodali za medije, oni sa Dragijevićima nisu razgovarali 40 godina, ali su pre izvesnog vremena izgladili odnose.

 

– Šta su muškarci iz te kuće napravili i šta je istina, mi ne znamo. U svakom slučaju je strašno sve što se dogodilo – kaže komšinica.

 

Podsetimo, porodica Dragijević našla se u centru pažnje kada je policija 4. aprila uhapsila Dejana Dragijevića zbog sumnje da je, zajedno sa Srđanom Jankovićem, ubio Danku Ilić, pa telo bacio najpre na deponiju na Starobanjskom putu, a onda ga premestio na zasad nepoznatu lokaciju.

 

Dan posle Dejana, policija je uhapsila i njegovog oca Radoslava (73) i brata Dalibora (40), obojicu zbog sumnje da su mu pomagali da 28. aprila, dva dana posle Dankinog ubistva, premeste telo na nepoznatu lokaciju. Dalibor je nekoliko sati posle privođenja umro u policijskoj stanici u Boru, a Više javno tužilaštvo u Nišu utvrđuje da li je njegova smrt bila nasilna.

 

– Nakon hapšenja sinova i muža, Svetlana je ostala sama u kući u Zlotu, pa će njenu sahranu organizovati rođak iz susednog sela. Ne možemo da verujemo da je preminulo 40 dana od smrti sina – kažu meštani Zlota i dodaju da je Svetlana bila narušenog zdravlja, da je imala visok pritisak i druge zdravstvene probleme.

 

Kako dodaju, ona je do poslednjeg dana govorila da njeni sinovi i muž nemaju veze sa ubistvom devojčice.

 

– Pitamo se da li je znala nešto o tom slučaju i da li ju je to možda tištilo. Nikome od komšija nije ništa htela da kaže, ako je i znala nešto, ako su joj rekli sinovi ili suprug, ona je tu tajnu sada odnela u gorob – kaže komšija:

 

Branila sinove

– Bili su uvek svi čudni u toj porodici… Ne možemo da tvrdimo da li je nešto znala, ali ako je živela s tim, tako sama, ko zna… Sinove je uvek branila, kao i muža, govorila nam je da veruje u njihovu nevinost uprkos Dejanovom priznanju.

 

Svetlana je posle hapšenja muških članova porodice za Kurir govorila da se oseća loše.

 

– Bespomoćna sam i bolesna. Život mi je skroz upropašćen. Jednog sam sina sahranila, drugi je u zatvoru, Rade zatvoren. Ja ni do doktora ne mogu da odem sama. Snalazim se kako znam i umem – pričala je Svetlana.(RBSM-RADIO)

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:    INSTAGRAMU      I    FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin