MAJKA OSTAVILA TROJE DECE U AUTU NA 38 STEPENI Otišla U Šoping, A Mališani Se “Topili” Bez Klime: Slučajna Prolaznica Sprečila Tragediju

0

Policija u San Antoniju uhapsila ja majku koja je po pakleno vrelom danu u automobilu ostavila svoje troje dece i otišla u šoping.

 

 

 

Policija je primila dojavu da se deca nalaze u vozilu čiji je motor isključen, što ukazuje na to da klima nije bila upaljena, saopštila je policija i navela da su se u automobilu nalazila deca stara mesec dana, dve i četiri godine.

Uhapšena majka

– Majka dece, osumnjičena, na licu mesta rekla je da je ušla u radnju i da nije shvatila koliko je vremena proteklo. Na osnovu informacije koje smo prikupili deca su sama bila u vozilu približno 50 minuta – navela je policija.

 

Uhapšena je identifikovana na Angela Garza Amador. Slučaj se dogodio 28. juna i protiv nje je podneta optužnica sa tri tačke među kojima je i napuštanje dece. Puštena je uz kauciju dan kasnije.

 

Slučajna prolaznica, koja je želela da ostane anonima i koja je najzaslužnija za spasavanje dece, kaže da je krenula u radnju sa dečjom opremom kada je primetila dečaka u automobilu koji je bio parkiran do njenog.

 

– Proradio mi je majčinski instinkt i pogledala sam bolje i videla još dvoje dece. Zvala sam policiju. Vrata automobila nisu bila zaključana i sačakala sam sa decom da dođe policija. Stariji dečak je bio mokar od znoja i plakao je. Kao da je pokušavao da dođe do daha – rekla je ona i nastavila:

 

– Mnogi roditelji misle: U redu je, odmah se vraćam. Ali toliko toga može da se desi u tom vremenskom okviru.

 

Na snimku se vide najmanje tri žene koje pomažu da se troje dece izvuče iz automobila, uključujući i bebu iz autosedišta.

 

– Živim na drugom kraju grada, nisam bila tamo u toj radnji u koju sam išla deset godina. Osećam da me je Bog bukvalno poslao tamo zbog te dece – dodala je dobra Samarićanka.

 

Zabeležen veliki broj smrtnih slučajeva

Temperatura u oblasti San Antonija tada je bila čak 37,7 stepeni Celijusa. Tabela Nacionalne meteorološke službe koja upoređuje spoljne i unutrašnje temperature automobila pokazala je da nakon jednog sata u automobilu sa spoljnom temperaturom od 33 stepena može da dostigne i 54,4 stepena.

 

Deca su prevezena u bolnicu na lečenje i očekuje se da će istog dana biti otpuštena iz bolnice, navodi se u preliminarnom policijskom izveštaju. O incidentu je obaveštena služba za zaštitu dece.

 

Od početka ove godine bilo je najmanje sedam smrtnih slučajeva dece u automobilima ostavljenim na suncu. Najmanje 1.090 dece je umrlo u vrelim automobilima širom Sjedinjenih Država od 1990. godine.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:          INSTAGRAMU            I          FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *