MAJKA ga je OSTAVILA na PRAGU CRKVE dok je bio BEBA I POBEGLA! Zbog njegove SUDBINE plakala je Srbija, a evo gde se mali JOVAN DANAS NALAZI

Prethodnih dana Srbija bruji o bebi koju je majka u kolicima ostavila na trotoaru ispred jedne zgrade u Kragujevcu, a mnogi se sećaju i sličnog slučaja koji je pre više od četiri godine potresao Čajetinu
Tada je na pragu Crkve u ovoj opštini zamotan u ćebe ostavljen tek rođen dečak, a njegov plač čula je žena koja je tuda prolazila i obavestila policiju. Ko je ostavio bebu ispred Bogomolje, nije bilo poznato. A njegovi biološki roditelji nisu pronađeni.

– Tako nešto kod nas se nikad ranije nije desilo. Svi smo bili u šoku. Spekulisalo se da je majka bila veoma mlada i da nije mogla da zadrži bebu, ali ništa nije bilo zvanično potvrđeno. Ko zna koja muka ju je na to naterala. Iako ga je ostavila, želela je da bude sigurna da će biti pronađen i da će biti dobro, jer ga je ostavila na pragu naše crkve malo pre nego što tu dolazi dosta ljudi, na liturgiju. To je verovatno bilo ono poslednje zrno vere da će biti živ – prisećaju se meštani Čajetine za RINU.

Iako je bio zdrava beba i dobrog stanja, dečak je tada smešten na Odeljenje neonatologije u Opštoj bolnici u Užicu, a zatim je prebačen na Dečje odeljenje gde je proveo pet meseci pre nego što je usvojen.

Dobio je ime Jovan po tome što je pronađen 09. oktobra kada pravoslavna crkva proslavlja svetitelja Jovana Bogoslova, i prezime Gavrilović jer je pronađen ispred crkve koja je posvećena svetom Arhangelu Gavrilu.

– On je tada svima nama ušao pod kožu. Njegove okice nikad nećemo zaboraviti. Svi medicinari i lekari trudili su se da mu pruže što više ljubavi i pažnje, a on nam je vraćao svojim lepim osmehom. Iz našeg zaštitničkog i toplog zagrljaja je nakon nekoliko meseci dobio svoju novu porodicu i otišao kao zdrava i zadovoljna beba, sigurni smo da odrasta srećan – kažu zaposleni u užičkoj bolnici.

Za melenog ostavljenog dečaka, prema informacijama dobijenim u čajetinskom Centru za socijalni rad, bile su zainteresovane mnoge porodice koje su želele da mu pruže ljubav i topli dom, pa čak je zvao i veliki broj ljudi iz inostranstva.

Ipak, kako navode u ovoj instituci, Jovan danas odrasta u Srbiji.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin