Majka dečaka ubice na SASLUŠANJU, otac priznao da je učio sina da PUCA

0

Tužilaštvo će pokušati da utvrdi da li je majka dečaka ubice njega zanemarivala ili zlostavljala u kući

 

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je policiji da sasluša M. K., majku trinaestogodišnjeg koji je napravio masakr u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, kako bi se utvrdilo da li ga je eventualno zanemarivala ili zlostavljala.

Takođe, naloženo je i saslušanje pedagoga i psihologa iz škole gde se desio masakr, dok će Centar za socijalni rad morati da uradi procenu funkcionisanja porodice dečaka.

“Naloženo je saslušanje majke dečaka kako bi se utvrdilo da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnog dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. Policiji je upućen i zahtev da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u OŠ “Vladislav Ribnikar”, kao i da se preduzmu sve druge mere za potpuno utvrđivanje svih činjenica u ovom slučaj, prenosi Informer.

Takođe, Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da obavi dijagnostičku procenu funkcionisanja porodice maloletnog dečaka i o tome dostavi izveštaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se navedena porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa”, objasnili su u tužilaštvu, i dodali da će, nakon što dobiju sve izveštaje, obavestiti javnost o donetim odlukama i daljem toku postupka.

Majka dečaka se, inače, sa mlađom ćerkom (10) odmah posle masakra iselila iz porodičnog stana na Vračaru i trenutno je na nepoznatoj lokaciji. Na Biološkom fakultetu, gde je zaposlena kao sudski veštak za DNK analizu, uzela je neplaćeno odsustvo.

Što se tiče oca dečaka, on je nakon masakra uhapšen jer je dečak njegovim pištoljima pobio đake i portira. Iako je negirao da je odgovoran za monstruozne postupke svog sina, on je priznao da ga je vodio na “airsoft” gde ga je učio da puca, pravdajući se činjenicom da to nije zakonom zabranjeno za decu njegovog uzrasta.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *