MAJA iz KRALJEVA ima 11 DIJECE i POSAO – OVA MAJKA se NIKADA ne ŽALI a evo kako IZGLEDA NJEN DAN

Ništa novo i neobično da ova mlada žena nije rodila čak jedanaestoro dece.Maja Kovačević sa samo 37 godina postala je samohrana majka.

Porodica Kovačević

Porodica Kovačević, Foto: RINA

U selu Drakčići pod krovom skromne kuće i uz majčine skute raste i životu se raduju mali Kovačevići, a Maja se ne žali već svoju bitku ponosno bije sa osmehom na licu, dok je grli osam sinova i tri kćerke.

“ Ovde će deca lepše odrastati nego u gradu. Ne mogu reći da mi je lako, ali velika porodica je uvek bila moj san koji sam sa Radišom i ostvarila. Prerano nas je napustio, a ja se moram boriti za našu decu-Pre par godina smo se doselili na selo, muž je još uvek bio živ.”, rekla je ova hrabra žena za RINU.

Njihova izdavačaka kuća “Glas Srbije” nakon poteškoća danas dobro posluje, Maja vredno radi i od toga žive, hrane se i školuju njena deca.Nakon muževljeve smrti ona je preuzela brigu o poslu.

Porodica Kovačević

Porodica Kovačević, Foto: RINA

Ponosna majka iz Kraljeva skromno kaže da ipak ni po čemu nije posebna i da su nekad porodice bile daleko brojnije nego danas, a veliki broj dece nije bila nikava čudna pojava kao što je to možda danas.

 Imamo dve spavaće sobe u kojima su kreveti na sprat, starija deca čuvaju mlađu, ja ih po ceo dan sazivam, ali već smo ušli u rutinu i sve ide kako treba. Mi smo pravi primer da kad čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna.Kad se sprema ručak onda mora u veliku šerpu, a prut u našoj kući retko radi”, priča uz osmeh Maja i dodaje da dnevno pere čak tri mašine veša a zbog problema u vodosnabdevanju nema vode ni za jednu.

Mnogi za njihovu kuću kažu da je vrednija od bilo koje palate, jer u njoj se nalazi najveće blago – zdrava deca koja iako su ostala bez oca srećno odrastaju. Nekada je to bilo obrnuto. U seoskim domaćinstvima odrastali su zajedno braća i sestre i niko se nije iščuđavao kad žena rodi preko petero dece.

Ja sam oduvek želela da imam veliku porodicu, dok su druge devojčice zamišljale da su princeze, ja sam sebe videla kao majku.Naš narod se promenio, sada je bitno da imamo velike kuće, a male porodice.”, kaže Maja.

 U velikim porodicama beskonačno mnogo je ljubavi.Najlepše nam je za Božić i Vaskrs, tada mi srce bude puno i zahvaljujem se Bogu na svemu što mi je dao.”, zaključila je Maja.

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *