Ljudi VRIŠTALI i zapomagali od STRAHA – SELO prekrio ZASTRAŠUJUĆI LJUBIČASTI oblak

Misteriozni sablasni oblak koji se nadvija nad selom u Čileu zbunio je stručnjake i meštane. Fotografije bizarne pojave koja se u nedelju ujutro ukazala u Pozo Almonteu na severu zemlje obilaze društvene mreže.

Slike prikazuju jarku ljubičastu boju koja se proteže preko inače potpuno vedrog neba, dok se ubrzo pojavilo najverovatnije objašnjenje za nestvaran prizor.

Naime, veruje se da je ljubičasti oblak izazvan kvarom pumpe u obližnjem rudniku Kala Kala. Oblak ljubičaste boje na nebu nastao je navodno zbog curenja jodnih isparenja.

 

Kristijan Ibanjez, zamenik šefa čileanskog regiona Tarapaka, rekao je lokalnim medijim da se trenutno vrši inspekcija, čiji inicijalni rezultati nameću zaključak da je do ovog incidenta došlo zbog kvara motora pumpe.

Zvaničnik za zaštitu životne sredine Emanuel Ibara rekao je da je kvar pumpe doveo do toga da se jod u elektrani promeni iz čvrstog u gasovito agregatno stanje, što je dovelo do fluorescentnog spektakla na nebu.

 

Predstavnik regiona Tarapaka Daniel Kuinteros rekao je da do sada niko nije zatražio lekarsku pomoć zbog posledica isparenja .

– U kontaktu smo i sa Upravom za životnu sredinu kako bismo mogli da procenimo podnošenje žalbe zbog nepoštovanja propisa i obaveza koje je kompanija preuzela po pitanjima životne sredine – dodao je on, prenosi Miror pisanje čileanskih medija.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin