Connect with us

Zanimljivost

Ljekovitost vode iz visočke Piramide sunca: KODIRANA NA FREKVENCIJI ŠUMANOVE REZONANCE!

Published

on

Jedna od pet vještačkih struktura u Bosanskoj dolini piramida je Hram majke Zemlje. Na topografskoj mapi uzvišenje je poznato pod nazivom Krstac. Zbog veličine i vještačke forme, ova građevina na prvi pogled ostavlja bez daha. Konfiguracijski se izdvaja u odnosu na oblik prirodnih brda. Forma amfiteatra, vidljiva je i na satelitskom snimku. Građevina se vidi iz centra Visokog, od kojeg se nalazi u pravcu jugoistok.

Na putu Visoko-Kiseljak, na mjestu udaljenom kilometar od centra grada, vidi se oblik jednakostraničnog trougla. To je forma Hrama majke Zemlje sa zapadne strane. Iako erodiran, trougao je vidljiv i sa istočne strane. Ako se ponovo vratimo nekoliko koraka nazad, vidi se i frontalni izgled građevine, koji ima konturu parabole. S desne strane ispred je Bosanska piramida Mjeseca, a sa lijeve Bosanska piramida Sunca i Piramida ljubavi.

 

 

 

Poput majke koja u naručje uzima svoje dijete, tako se i ovdje stiče dojam, da impozantna građevina u zagrljaj prima tri piramide. Posjetilac iz Stockholma mi je govorio kako je oblik amfiteatra, bio u funkciji kreiranja frekvencije zvuka, koja je korištena za neutraliziranje gravitacionog polja. Tako su levitacijom pomjerali blokove prilikom gradnje bosanskih piramida. Hram majke Zemlje, poput majke koja rađa dijete, tehnološki kreira Piramide.

U podnožju ovog objekta nalazi se planinarski dom, na mjestu gdje rijeka Fojnica mijenja pravac kojim teče. Nelogično skreće lijevo pod uglom od devedeset stepeni, nakon što već zaobiđe Piramidu bosanskog Zmaja. Umjesto prema istoku, Fojnica od tog mjesta sjeverno teče, kako bi se ulila u Bosansku dolinu piramida. To je uočljivo i na satelitskom snimku.

Upravo na tom mjestu nekada je bilo glavno kupalište Visočana. U riječnom koritu su police, kako smo ih još prije rata zvali. Kamene ploče su prisutne duž cijelog korita, od mjesta zvanog Mlinovi do ušča u rijeku Bosnu. Od blokova pješčara građena je i Bosanska piramida Mjeseca, koja je slijedeća piramida pored koje teče rijeka Fojnica.

Voda je živa materija koja pohranjuje informacije. Čak i kada govorimo i pomislimo nešto, proizvodimo vibraciju, koja mijenja frekvenciju na kojoj rezonuje voda. Ipak, rijeka Fojnica je za stanovnike Visokog bila i više od toga. Oduvijek su mještani imali poseban odnos prema ovoj rijeci, uz nju su živjeli i odrastali. Fojnica sakuplja informacije iz pozemnih voda koje teku ispod svih piramida, a onda ih šalje u bazu kolektivnu svijesti. Tako se rijeka sjeća vremena graditelja piramida.

 

Povezuje sadašnjost i prošlost, a onda tu informaciju nosi sa sobom u budućnost. Voda nije ograničena ni prostorno ni vremenski.

Istu funkciju imao je i Nil u Egiptu, ali i druge rijeke, čija su korita naseljavale drevne civilizacije. Ne samo zbog zemljoradnje i navodnjavanja, nego i zbog uvezivanja kolektivne svijesti. Mi danas imamo internet. Rijeka Fojnica informacijski povezuje Bosansku dolinu piramida sa svim drugim lokacijama u svijetu.
Sa desne strane ona paralelno uz cestu protiče pored Piramide ljubavi i Bosanske piramide Sunca, najveće i najstarije piramide na svijetu. Veliko gradsko groblje u

Visokom je u podnožju Piramide ljubavi. Mjesto gdje se sa ljubavlju obilaze mezarja i grobovi najmilijih, koji više nisu među nama živim.

Odmah ispred ulaza u KTK tunel, Fojnica se ulijeva u Bosnu. Ovo ušće je energetski potentno mjesto i sigurno da ulaz nije slučajno ovdje otkriven. Danas se ispred ulaza u KTK tunel nalazi Kulturni centar, odakle smo turistima prije više od deset godina, pokazivali sjevernu stranu Bosanske piramide Sunca.

Sunce je u kosmičkom smislu simbol za oca (vatra), mjesec za majku (voda) emocija i intuicija, dok je piramida ljubavi (eter) dijete. Zmaj je simbol za mudrost, znanje, inteligenciju, istinu (vazduh) i Hram majke Zemlje (zemlja). Svaki od ovih pet objekata predstavlja jedan od tih pet elemenata.

Ispod tunela Ravne su mreže podzemnih vodenih tokova, koji su dio prirodnih podzemnih voda, a dio je napravljen, ispod zemlje. Trebalo im je da se voda kreće tačno ispod tunela i obrnuto. Tuneli su morali imati vodu ispod zbog energetskih funkcija. Voda iz prahistorijskih podzemnih hodnika je kodirana na frekvenciji Šumanove rezonance i drugih vibracija, koje svojom informacijom terapeutski utiču na ljudski organizam, čiji je glavni element voda. (RBSM_RADIO) 

Zanimljivost

Potez atletičara zapalio internet: Zbog pobede napravio potez o kome priča ceo svet! (VIDEO)

Published

on

Kada govorimo o atletici uglavnom glavna asocijacija na taj sport nam nikako nije Portugal, ipak vest dana dolazi upravo iz ove države.

Naime, na tamošnjem državnom prvenstvu mogli smo da vidimo jednu zaista bizarnu scenu gde je glavni akter bio jedan sprinter.

Nacionalni prvak Portugala u trci na 110 metara s postao je Žoao Vitor Oliveira i to tako što je ostvario “skok u dalj”.

On se u nezivesnom finišu borio sa Abdelom Larinagom, koji je bio viđen za novog prvaka, ali se Oliveira glavom bacio u cilj i odneo pobedu.

Naravno, prema pravilima je ovakav potez dozvoljen, pa je Oliveira i bio proglašen za pobednika trke. Ipak, mnogi smatraju da su ovakvi potezi u krajnoj meri nesportski.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

 

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Zanimljivost

Bezazlena Google pretraga zapalila mreže: Da li i vi dobijate ISTE rezultate? (FOTO+VIDEO)

Published

on

Jedna, naizgled, sasvim bezazlena Google pretrag zapalila je društvene mreže.

Ukoliko u polju Search ukucate pojam “desk ornament” (ukras za sto), dobićete gomilu nacističke memorabilije!

Odgovori širom svetaNa Twitteru se prvi oglasio korisnik Džejson Pargin:

– Pitanje: Idite na Google pretragu slika i potražite “desk ornament”. Da li vam se prikazuje gomila nacističkih stvari u vrhu rezultata?

 

U kratkom roku, Pargin je zabeležio hiljade lajkova i retvitova.

Javljali su se ljudi s istim rezultatima iz Britanije, Novog Zelanda, Portugala, Nemačke…

Mnogi su identične slike dobijali na pretraživačima Bing i DuckDuckGo, prenosi Newsweek.

Isti rezultati

Deni Saliven, predstavnik za Google javnu pretragu, odgovorio je na Parginovu objavu:

– Izvinjavamo se. Nažalost, mnogo ovih stvari opisanih je pomoću istih termina. Pogledaćemo kako da unapredimo sistem – napisao je.

Možemo potvrditi da je i ekipa Objektiva dobila iste rezultate ukucavanjem pojma “desk ornament”. Napišite nam u komentarima šta se vama prikazuje.

Foto: Printscreen Google

 

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

 

Continue Reading

Zanimljivost

Priča: Oženio muž mlađu ženu i bili kratko u braku

Published

on

Oženio muž mlađu ženu i bili kratko u braku.

Nakon toga je vraća roditeljima sa prigovorom:

“Ona ne zna kuhati. Kakva je to žena, gdje je zenstvenost? Naucite je kuhati pa da je mogu ženom nazvati….zovite me kada od nje ženu napravite.”

Babo pomalo ljutit ali prešuti…

“Dobro sine. Nije problem. Naučit ce nju majka da kuha.”

I tako i bilo. Majka je naučila kuhati, junak dosao.

Kaze babo: “Eto ga sine. Naučila je. Hajde sad da proslavimo. Eno ti onaj ovan tamo pa ga zakolji i pripremi pa da jedemo, da proslavimo…”

Kad mladoženja zamuca…

“Ali…ja…ja to ne mogu, ne znam….”

A na to babo radosno:

“Aaaa ne moze tako. Ne može se takav muškarac muškom zvati….tobejarabi.

Hajde ti sine kuci pa kad od tebe babo muško napravi onda nas nazovi.”

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

July 2022
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala