Lepa glumica NAJVRELIJU scenu jugoslovenskog filma snimala NEVINA: Ovu tajnu retko ko zna (FOTO)

Iako je reč o umetničkim delima, na legendarne scene intimnih odnosa u domaćim retko ko gleda samo iz tog ugla, a posebno kada su u pitanju atraktivni glumci i glumice. Jedna od najlepših žena bivše Jugoslavije svakako je bila glumica Neda Arnerić.

Lepo lice i graciozno telo učinili su da se mnogi zaljublje u nju. Gledali su je obnaženu u upečatljivim scenama intimnih odnosa velikih filmova domaće kinematografije.

Ipak, malo je poznato da je kadrove seksa snimala kao devica, bez ikakvog iskustva i znanja kako se vodi ljubav. Ko bi to uopšte i posumnjao? Jer, kod Nede je tada sve odisalo erotikom, a roditelji su deci prekrivali oči da ih “ne kvare”…

Jugoslovenska lepotica je u filmu Lordana Zafranovića “Haloa – praznik kurvi” (1988) snimila jednu od najeksplicitnijih scena u istoriji ovdašnje kinematografije, a Neda je za ulogu Majre nagrađena i “Zlatnom arenom” u Puli.

Film prati život bračnog para iz Nemačke koji dolazi na odmor u Hrvatsku, na ostrvo Hvar, gde se Majra, poreklom Zagrepčanka, a udata za dosta starijeg Manfreda (Stevo Žigon), upušta u ljubavnu aferu sa sinom gospođe u čijoj su kući odseli (Ranko Zidarić).

Neda i Ranko su snimili najeksplicitniju scenu u dotadašnjoj istoriji jugoslovenske kinematografije.

– Od prve scene obnaženog muškarca koji skače u more pa do posljednjeg prizora, sve odiše erotikom, pa se nekima može činiti da je radnja tu sporedna, kolateralna pojava samo da bi se mogla prikazati Neda Arnerić kako uzdiše – pisali su tada novinari.

Foto: Printscreen

Ipak, od svih scena vođenja ljubavi koje je snimila Neda, najpoznatija je verovatno ona šumska, u duetu sa Slavkom Štimcem iz filma “Ko to tamo peva”.

Dok posmatraju mladi par koji vodi ljubav u šumi, Miško (Aleksandar Berček) kaže ocu (Pavlu Vuisiću) čuveno: “Tata, i ja bih ono radio!”, a racionalni švapski špijun (Danilo Bata Stojković) ljubavnicima poručuje mastralno i paradoksalno: “Sram vas bilo!”

Foto: Printscreen

O svojim obnaženim ulogama Neda Arnerić je u jednom intervju kasnije rekla:

– Nisam imala pojma o seksualnosti i igrala sam nešto što još nisam doživela. Naučila sam vrlo rano da je snimanje filma posao koji se u dogovoru s rediteljem treba ozbiljno obaviti. U scenariju je, na primer, pisalo: oni se bude ujutru i nakon vođenja ljubavi kreće priča. A ja u to vreme nisam ni znala kako se vodi ljubav. Bio je to deo mog zanata, a ja se smatram dobrim zanatlijom – objašnjavala je tada glumica u tekstu kojem su tadašnji urednici dali naslov “Snimala sam scene seksa dok sam bila devica”.

Neda Arnerić preminula je 10. januara 2020. godine u Beogradu.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)