LENA JE NAJMLAĐI BUREK MAJSTOR U SRBIJI: Sa 5 godina je pravila sitna peciva, a već sa 9 postala profesionalac za pitu i burek!

0

Devetogodišnja Lena Kljajić iz Obrenovca već privlači pažnju kao najmlađi burek majstor u Srbiji. Sa pet godina prvi put je pravila sitna peciva, a sa osam je već uspešno spremala pite i bureke u pekari svog oca.

 

 

Lenina ljubav prema pekarstvu nije slučajna. Njen otac je vlasnik lokalne pekare u Obrenovcu, a ovim poslom bavi se duže od 30 godina, što je doprinelo tome da svoju strast i veštine prenese i na Lenu.

 

Pekara Tijana, Lena

 

– Lena je sama pokazala interesovanje da uči ovaj zanat, a ja sam tu da joj pomognem da nauči da bude pravi burek majstor, i sve da radi ručno, a ne mašinski – ističe njen otac.

 

Lena je sve svoje znanje i veštine predstavila javno, odevena u pravu pekarsku uniformu. Kao vrsni profesionalac prebacuje testo preko glave, a zatim mesi ukusne pite i bureke.

 

Pekara Tijana, Lena

 

Pored ova dva specijaliteta, Lena uspešno sprema kiflice i rol viršlice, i to bez imalo napora.

 

Kada se vrati u svoj dečiji svet, devojčica svoje slobodno vreme voli da provodi i sa životinjama, odnosno konjima, a nedavno se u njihovoj štali pridružilo i ždrebe.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:       INSTAGRAMU       I    FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *