LEKARE I ČUVARE OBUZELA JEZA ZBOG KRIKA DEČAKA UBICE SA VRAČARA: Vikao ovo u psihijatrijskoj ustanovi: Osilio se i pritiska lekare

Majka dečaka ubice, inače naučna radnica i profesorka na fakultetu, saslušana je u sredu u Policijskoj upravi za grad Beograd. Kako prenose beogradski mediji, navela je da ni na koji način niko nije mogao da pretpostavi da će njen sin da počini masovno ubistvo.

Dečak (13) koji je 3. maja ubio osmoro vršnjaka i čuvara škole, dok je deveto dete umrlo kasnije u bolnici od posledica ranjavanja, osilio se i svakodnevno zahteva da bude pušten na slobodu sa klinike, jer tvrdi da “nema više razloga da boravi u bolnici”. Ipak, šanse da su to dogodi su praktično nikakve.

Dečak ubica je od zločina zatvoren u posebnoj instituciji, u izolaciji. Kao su mediji već pisali, lekari prema njemu sprovode celu bateriju veštačenja i dodatne dijagnostike. Sve ovo vreme ne pokazuje kajanje, hladan je i smiren i nije tražio da kontaktira s bilo kim. I ranije je postavljao pitanja: “Kada izlazim?” i “Kakav odjek ima to što sam uradio?”, ali u poslednjih nekoliko dana se osilio i pritiska lekare da ga puste na slobodu – o čemu, naravno, nema ni govora.

Dečak ubica lekarima svakodnevno postavlja pitanje “da li danas izlazim”, uz komentare da “nema više razloga da ovde bude”, jer su “obavljeni svi pregledi. S druge strane, lekari smatraju da je dečak ubica i dalje opasnost po okolinu i da postoji mogućnost da ponovi isto ili slično krivično delo, ako bude u prilici.

– Niko ne može da isključi taj ogromni rizik – kaže sagovornik “Blica” upućen u slučaj.

“Monstrumi nikada neće izaći”
Sudeći po izjavama i stavovima predstavnika državnih organa, nikakve su šanse da se želja dečaka ubice ikada ostvari. Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u danima posle masovnih ubistava u Beogradu i u okolini Mladenovca izjavio je da “ti monstrumi (…) nikada neće izaći” i da to ljudi u Srbiji treba da znaju, kao i da će “biti pravde”.

Vučić je rekao da je svestan da će biti osuda da se on meša u pravosuđe, ali da je, pošto ga već nazivaju svakakvim pogrdnim imenima, to i nebitno.

Ne, nego ćete da ubijate decu, i da se šetate. I kažete: je li, vi biste nama decu da oduzmete… Koliko ste nesvesni onoga kakva je tragedija počinjena u ovoj zemlji – rekao je Vučić.

Kosta Kecmanović
Slobodan Negić, otac devojčice Sofije (14) koja je ubijena u OŠ “Vladislav Ribnikar”, izjavio je da je na ovu temu razgovarao sa državnim sekretarom u Ministarstvu zdravlja.

– Na pitanje šta će biti sa počiniocem zločina, ja sam video kod državnog sekretara baš onako ljudsku, iskrenu nameru da učini sve da izvršilac nikad ne napusti zatvorenu instituciju – rekao je Negić.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin