LEDENICE veličine jajeta zasule sela na Zlataru: Pričinjena velika šteta na putevima i usevima (FOTO)

Na najvećem udaru su se našla sela Trudovo, Štitkovo i Božetići gde je usled nevremena pričinjena i šteta na pojedinim nekategorisanim putnim pravcima

 

Jako olujno nevreme praćeno krupnim gradom tokom popodnevnih sati pogodilo je sela na teritoriji novovaroške opštine. Veća materijalna šteta pričinjena je na poljoprivrednim usevima, ali i na lokalnoj putnoj infrastrukturi.

 

“Samo je odjednom krenulo da sipa, za par minuta sve u dvorištu je obelelo kao da je pao sneg krajem novembra. Grad je bio veličine jajeta i veoma jakog inteziteta. Još uvek nismo otišli u bašte da vidimo kolika je pričinjena šteta”, kažu za RINU meštani.

 

Na najvećem udaru su se našla sela Trudovo, Štitkovo i Božetići gde je usled nevremena pričinjena i šteta na pojedinim nekategorisanim putnim pravcima.

 

“Naši putevi su zbog velikih snegova, oluja u popriliččno lošem stanju, ovo nevreme je samo dodatno pogoršalo situaciju”, dodaju meštani.

 

Nevreme je zahvatilo i ostale delove Srbije. Grad veličine oraha, čak i jajeta, koji je danas popodne padao na planini Murtenici, pričinio je veliku štetu na poljoprivrednim dobrima u selima Gornja Bela Reka i Jasenovo.

 

Po priči meštana, grad praćen jakom kišom i grmljavinom tukao je ova sela skoro pola sata i desetkovao malinajke, voćnjake i vrtove, te poravnao sa zemljom još ne pokošene livade.

 

Pojedini malinari koji su posle nevremena obišli zasade mogli su samo da konstatuju da je ovogodišnja berba završena i jedino što im je preostalo je nada da će osiguravajuće kuće pravedno proceniti i nadoknaditi im štetu.

 

Inače, prema najavi RHMZ moguće su kratkotrajne vremenske nepogode praćene jakim plјuskovima sa velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom, jakim i olujnim vetrom, sa najvećom verovatnoćom pojave na severu, zapadu i jugozapadu Srbije.

 

Nakon niza tropskih dana, krajem nedelje se, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), očekuju obilne padavine.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)