LAŽNI POLICAJCI haraju našim PUTEVIMA – Građani OPREZ – EVO KAKO da IH PREPOZNATE I NE ostanete PRAZNOG NOVČANIKA

Posle hapšenja nekoliko osumnjičenih da su se predstavljali kao saobraćajni policajaci, naplaćujući kazne zbog navodnih prekršaja, MUP je izdao saopštenje u kojem savetuje građane na šta treba da obrate pažnju, kako ne bi bili obmanuti.

Kako navode, policajci su dužni da, prilikom kontrole i regulisanja saobraćaja na putevima, nose uniformu sa oznakama i pripadajućom opremom na propisan način.

– Na uniformi saobraćajnog policajca mora se na levoj strani, u visini grudi, nalaziti značka policije, dok se na desnoj strani nalazi oznaka sa prezimenom policijskog službenika sa brojem koji mora odgovarati broju službene legitimacije.

Kaže Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije, ističući da službenici saobraćajne policije u kontroli saobraćaja moraju imati službenu značku sa službenom legitimacijom, koja služi za identifikaciju i dokazivanje svojstva policijskog službenika.

Naglašavam da građani, koji su zaustavljeni zbog prekoračenja brzine, imaju pravo da zatraže uvid u video-zapis na kojem  jasno mogu videti vozilo kojim je učinjen prekršaj, registarski broj vozila, kao i bitna obeležja prekršaja, bilo da je prekršaj dokumentovan ručnim radarom ili radarom ugrađenim u vozila bez spoljnih obeležja policije – presretačem.

 

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/

 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin