Kurti krenuo u ETNIČKO ČIŠĆENJE Srba: Sve je probao, pa hoće SILOM da proglasi nezavisnost Kosova!

Specijalci ROSU danas su bili raspoređeni na više lokacija, blokirali su čitavu opštinu, a upali su čak i u osnovnu školu

 

 

Više od 30 pripadnika ROSU upalo je danas u Štrpce pod punom opremom sa ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini. Jasno je da je ovo uvertira za sve ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio u obraćanju 29. juna, te da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti čini sve kako bi naš narod proterao sa Kosova i Metohije, ocenjuju bezbednosni stručnjaci u razgovoru za Objektiv.

 

Specijalci ROSU bili su raspoređeni na više lokacija, blokirali su čitavu opštinu, a upali su čak i u Osnovnu školu „Šarski odred” na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce i zgradu Privremenog organa, odakle su izneli svu dokumentaciju i kompjutere.

 

Kurtijevi specijalci upali su i u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, i penjali se po banderama, odakle su skidali nadzorne kamere, koje ne rade više godina.

 

Oni su ponovo izabrali da u Štrpce upadnu baš na veliki praznik, s obzirom na to da se u četvrtak obeležavala seoska slava Sveti Jovan i da je organizovan veliki vašar u Štrpcu, gde se okupio veliki broj meštana.

 

PONOVILI SCENARIO

Isto su učinili i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu.

 

Iako jedinice iz Prištine dobro znaju da kamere koje su legalno postavljene pre skoro deset godina nisu u funkciji već duže vreme, i to su proveravali i prethodnih dana u više navrata, to im je poslužilo kao izgovor da ponovo upadnu u Štrpce i maltretiraju narod, koji ne može normalno da funkcioniše.

 

Podsetimo, Vučić je upozorio građane Srbije da Priština, uz saglasnost zapadnih centara moći, pokušava da izazove haos i protera Srbe sa teritorije KiM.Priština je donela odluku da zabrani srpske lične karte i nakon 30. septembra ukine važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana.

 

Svima je jasno da Srbi ne bi ćutke gledali novo maltretiranje. Predsednik je okarakterisao ovakve odluke kao jasan cilj da se proteraju Srbi sa Kosova i Metohije i da se sprovede nova „Oluja”.

 

– Doneli su dve odluke. Prva je uskraćivanje prava na ulaz sa ličnim kartama, uvode tzv. deklaracijske izveštaje. Druga odluka je sa jedinim ciljem da se proteraju Srbi, jer u roku od dva meseca žele da ubede Srbe da upišu tablice u RKS.

 

Računaju da će svi Srbi napustiti teritoriju Kosova i da sprovesti novu „Oluju”. Trpimo dugo pritisak predstavnika Kvinte, nije mi problem što misle da smo mi glupi, već je problem što misle da su mnogo pametni – kazao je Vučić.

 

Šef države je dodao da, s obzirom na to da ova odluka kao krajnji rok podrazumeva 30. septembar, Albanci planiraju opšti napad na Srbe najkasnije do 1. oktobra.

 

– Ovo se dešava zato što su arogantni i bahati i zato što Srbiji mogu da rade sve što požele. Naš narod neće više to da trpi, upade njihovih jedinica, neće. Oni su nama dali rok za tablice do 30. septembra, što znači da planiraju opšti napad do 1. oktobra. I da se zna da su ih podržali predstavnici Kvinte – rekao je Vučić.

 

ĆUTANJE MEĐUNARODNE ZAJEDNICE

 

Potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan kaže da su provokacije od strane Prištine očekivane, ali još više zabrinjava ćutanje međunarodne zajednice, koja liči na prećutnu podršku ničim neizazvanog nasilja nad Srbima u Štrpcu.

 

– Ovim provokacijama, koje će biti sve učestalije i grublje, istovremeno se testira i provocira strpljenje Srbije. Zna se da to strpljenje nije bezgranično i da će Srbija reagovati ako se pokrene novi pogrom ili egzodus Srba.

 

Ako se Srbija planski uvlači u oružani sukob, onda to nije ideja samo Kurtija, nego ga zapadni moćnici podstiču da uz njihovu podršku pokuša silom da ostvari ono što na legalan način ne može, a to je zabluda da se zastrašivanjem i etničkim čišćenjem Srba može ostvariti nezavisnost tzv. Kosova – navodi Karan.

 

SEJANJE MRŽNJE

 

Stručnjak za bezbednost Miroslav Bjegović dodaje da se upad u Štrpce dogodio na dan seoske slave, kada se okuplja veliki broj ljudi, što predstavlja jasnu poruku srpskom narodu od strane tzv. kosovske vlasti.

 

– Ovom brutalnošću, sejanjem mržnje i zastrašivanjem žele da postignu efekat nove „Oluje” na severu KiM, gde verovatno razmatraju i oružani napad početkom oktobra. U tom slučaju moraju biti svesni da bi im to bio put bez povratka, jer bi srpske oružane snage nedvosmisleno reagovale da zaštite svoj narod na okupiranom delu svoje teritorije, na šta imaju pravo po Rezoluciji 1244 SB UN, a koje bi se verovatno zaustavile tek na granici sa Albanijom.

 

Srbi će ostati mirni, ali nek dobro razmisle šta čine – zaključuje Bjegović.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin