“KUPIO MU JE PIŠTOLJ, MOLILA SAM GA DA TO NE RADI”: Teška ispovest bivše žene Miše Kovača o noći kad su izgubili sina

Mišo Kovač danas samouvereno gazi osamdesete, dok je njegov život mirna luka, ali još uvek narod bivše Jugoslavije pamti veliki ljubavni skandal vezan za ovog hrvatskog pevača.

I danas pamti momenat kada se otkrila velika ljubavna afera Miše Kovača i Anite Baturine. Mišo je tada bio u braku sa Ljubicom Kovač, koja mu je nakon saznanja o aferi napravila takav skandal pred jedan nastup, da je Mišo pokušao da otkaže nastup pod izgovorom da je bolestan.

Tada je Mišo priznao Ljubici da je zaljubljen u mladu Anitu.

Par se venčao dve godine nakon velike afere. Dobili su i dvoje dece: sina Edija i ćerku Ivanu.

Mišo Kovač bio je jedan od najpopularnijih pevača u bivšoj Jugoslaviji
Mišo Kovač bio je jedan od najpopularnijih pevača u bivšoj Jugoslaviji foto: Printscreen/youtube/ Crorec

Razveli su se 1996. godine, nakon velike tragedije koja je zadesila njihov dom, kada je u radu stradao njihov sin.

Priču o tome šta se tačno dogodilo i kako se raspala jedna porodica, ispričala je Anita u velikoj ispovesti za 24 sata.hr. Otvorila je dušu i iznela detalje o tragičnoj noći kad su izgubili sina.

– Mišo i ja smo ih vaspitali tako da uvek budu dobri prema drugoj deci i da im pomažu, pa su uvek bili okruženi vršnjacima. Onda su došle ‘90. i Edi je postao “Bad Blue Boy”. Sećam se da je s prijateljima počeo da gleda ratne filmove. Počeo je priča da želi da ide u rat i da brani Hrvatsku, iako je imao tek 16 godina. Rekla sam Miši da mi se to ništa ne sviđa i da moramo učiniti nešto da ga fokusiramo na školu, ali Edi se nije dao – započela je svoju priču Anita.

– Mišo je tad imao dobrog prijatelja koji je vodio jednu vojnu jedinicu u Črnomercu, pa kad je video da Edi želi da oseti vojnički život, zamolio je prijatelja da ga uzme. Bili smo uvereni da će mu nakon nekoliko dana dosaditi stroga disciplina, ali dogodilo se suprotno. Edi je prvi ustajao, radio sve što bi mu rekli, spavao na podu, pokazao se kao uzoran vojnik. Bio je opčinjen idejom da će jednog dana biti poput filmskih heroja. Vratio se kući i nastavio da sanja o odlasku u rat – rekla je Anita, pa nastavila:

– Mišo je tad učinio jednu glupost. Kupio je pištolj i dao ga Ediju. Molila sam ga da to ne čini, da je detetu dao oružje u ruke, ali Mišo je imao neizmerno poverenje u Edija i tvrdio mi je da je naš sin dovoljno odgovoran i da zna što ima u rukama. A Edi se više nije odvajao od pištolja. Nosio ga je i u izlaske. Sve do te kobne večeri aprila 1992. Edi bi se uvek javio ako bi ostao duže i uvek smo znali gde je i šta radi. Ali te večeri nije se javljao, a nije ni došao kući do 22. Ni do 23. Ni do ponoći. Hodala sam po stanu luda od brige, s nekim lošim predosećajem. Molila sam Mišu da učini nešto, da ide da ga traži. I on je bio van sebe od brige, ali nije znao koga da zove, gde da ide. Ja sam izlazila pred kuću, gledala niz ulicu čekajući da se Edi odnekud pojavi. Oko pola tri ujutro zazvonio nam je telefon. Javio se Mišo i zanemeo. Policija mu je javila da je Edi u Draškovićevoj, u Bolnici za traumatologiju i da su mu rekli kako Edi “ima lakšu povredu mozga”, priseća se Anita.

Mišo Kovač kupio je sinu pištolj
Mišo Kovač kupio je sinu pištolj foto: Youtube Printscreen / Croatia Records

Kada su stiglu u bolnicu Anita nije ni sanjala da će to biti poslednji put da vidi svog sina.

– Imao je povez oko čela, a lekari su bili vrlo optimistični oko njegovog oporavka. Rekli su nam da je metak prošao pored čeonog dela mozga, te da će se Edi izvući, ali da će imati verovatno problema sa motorikom desne ruke. Ništa nije slutilo na loš ishod – nastavlja svoju priču Anita.

 Kako su mi kasnije rekli, jedan od doktora je došao u vizitu i sklonio s Edija pokrivač. Šokirao se kad je video da mu je stomak otekao i pun tečnosti. Hitno su ga prebacili u KBC Rebro i ustanovili da je pun bakterija. Edi je zbog nečije namerne ili nenamerne greške umro od sepse u najvećim mukama i to mi je i danas najteže da prihvatim. Naš sin nije trebalo da umre – ispričala je Anita.

Smrt sina potpuno ih je uništila, naročito nakon saznanja da je sve moglo biti u redu i da je pukom nepažnjom došlo do komplikacija. Mišo je bio potpuno slomljen čovek i kako kaže Anita, videla je odmah da se neće moći da se nosi s tugom zbog gubitka sina.

Mišo Kovač nakon smrti sina bio je u teškoj depresiji
Mišo Kovač nakon smrti sina bio je u teškoj depresiji foto: Printscreen/youtube

– I ja sam se raspadala, ali rekla sam Miši da se moramo da se priberemo zbog Ivane. Ona je bila u osetljivim godinama, imala je 14, ostala je bez voljenog starijeg brata, a onda je gledala i nas dvoje koji samo plačemo i ćutimo. Naša devojčica patila je sama – otkrila je Anita najteže trnutke kroz koju je prošla njena porodica.

Posle razvoda, Mišo je sa proročicom Silvijom Konte Kalvi Marković otišao iz zemlje, a njegova ćerka Ivana je to veoma teško podnela. Ivana je nakon pogibije starijeg brata, razvoda roditelja i očeve depresije, počela da konzumira heroin, a navodno je sebi pokušala da oduzme život.

Za pevača je sve ovo bilo previše, te je 1999. godine pucao sebi u grudi, ali su lekari uspeli da mu spase život.

“Pokušaj samoubistva bila je samo kulminacija nagomilane tuge i očaja zbog gubitka sina”, priznao je svojevremeno Kovač.

Kako je istakao, uz njega su sada supruga Lidija, ćerka Ivana i unuka Elena.

Mišo Kovač pokušao je da se ubije
Mišo Kovač pokušao je da se ubije foto: Printscreen/youtube

NOVE TURSKE HIT  SERIJE  GLEDAJTE  NA LINKU ISPOD

https://rbsm-serije.com/