Connect with us

Zanimljivost

KUPIO je OVU KRNTIJU od TENKA: Ali kada JE POČEO DA ga sređuje, KAD je vidio ŠTA se UNUTRA nalazi PAO JE U NESVIJEST!

Published

on

Kao i veliki broj ljudi, tako i Nick Mead voli da kupuje raznorazne stvari online, odnosno preko interneta.

stari-tenk

Dok je jednog dana pretraživao po raznim stranicama i pokušavao pronaći nešto korisno, ujedno je želio i da kupi nešto jako neobično. Obzirom da je imao mnogo ušteđenog novca, gledao je svaki oglas, i tom prilikom pronašao tenk koji se prodaje.

Riječ je o ruskom tenku kojeg su prije mnogo godina koristile iračke snage. Prvo nije mogao vjerovati da je tako nešto pronašao, a kada je kliknuo u započeo proces kupovine bio je oduševljen.

Nekoliko dana kasnije na njegovu adresu dovezen je tenk kojeg je kupio.

Najprije je sjeo u njega da vidi kakav je to osjećaj, a onda ga je postavio u svoje dvorište kako bi izgledao kao ukras.

Ni u jednom trenutku nije pomislio da bi taj tenk mogao da promijeni njegov život!

stari-tenk-2

Danima je sređivao svog novog ljubimca, a kada je prvu put ušao unutra ostao je bez riječi. Nije mogao opisati kako se tada osjećao , kada je ugledao sve što se tu nalazilo.

U tenku se nalazilo pet zlatnih poluga, od kojih je svaka bila teška po pet kilograma.

Došao mu je i prijatelj Chamberlain koji je inače po zanimanju mehaničar, te mu je pomogao da otvore jedan spremnik, koji on nije mogao sam.

Pogledajte sada ovaj zaista zanimljiv video:

Koja su vaša mišljenja? Pišite nam U KOMENTARIMA na FACEBOOKU

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

 

PODJELI TEKST NA DRUŠTVENE MREŽE
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Zanimljivost

Mladić iz Zagreba u invalidskim kolicima putuje svijetom i uživa u avanturama!

Published

on

U kolicima je završio prije deset godina, nesretnim skokom u more i padu na prijatelja.

 

 

 

 

Slaven je jedan sasvim normalan, jako pozitivan i veseo zaljubljenik u putovanja i muziku.

Iako stopostotni invalid, to ga nije spriječilo da putuje i da ostvari svoje snove. Osim toga, piše o svojim putovanjima i avanturama i objavljuje na društvenim mrežama, drži predavanja, a jednoga dana možda i napiše knjigu.

 

 

Ima 33 godine te živi u Zagrebu.

 

U kolicima je završio prije deset godina, nesretnim skokom u more i padu na prijatelja. Njih četvero je na otoku Krku skakalo s mola, nešto što su svakodnevno radili i to poprilično dobro.

 

 

 

Skakali su jedan iza drugoga, na način da prvi skače lijevo, drugi desno, treći u sredinu, a četvrti gdje ima mjesta. On je bio četvrti i prije kretanja provjerio je gdje ima mjesta i ugledao prazninu.

 

 

Ono što se dogodilo je to da je njegov prijatelj nakon skoka ostao roniti i on ga zbog toga nije vidio. U trenutku odraza, kada ga je ugledao kako izranja, prva pomisao koja mu je prošla kroz glavu bila je da ga ne povrijedi tako da je maknuo ruke i lupio u njegovo bedro s glavom i tako slomio vrat.

 

Do sada je posjetio 5 kontinenata i oko 30tak država, a mjesto koje je ostavilo najveći dojam ne njega je pustinja Wadi Rum te Ayer’s rock (cijeli park) i Fraiser island u Australiji.

 

Svoje avanture bilježi fotoaparatom i video kamerom, objavljuje na svoj Instagram profil te inspiriše svoje pratitelje.

 

 

Po njemu, najveći nedostatak putovanja u kolicima je sloboda i to što ne može biti spontan, jer skoro sve mora biti unaprijed organizovano. Dobrih strana u potovanju sa kolicima nema baš mnogo, ali Slaven ističe to da su ljudi prema njemu ljubazni, žele pomoći, te da za neke atrakcije ima besplatne karte.

 

 

Od neugodnih i strašnih situacija kaže da je bilo svega od korištenja jednog katetera cijeli dan u Africi, skorog toplinskog udara i smrti na safariju, trenutka kada je čovjek izvadio nož i krenuo na njih u Maroku, zabrinjavajuće otečenih nogu, leta s temperaturom od 39.5 stepeni, osjećaja da mu je kost izašla van na trtici prilikom spuštanja u Petri (Jordan), neprilagođenih smještaja s hrpom stepenica…

 

 

Tokom svojih putovanja probao je mnoge specijalitete različitih zemalja, ali najčudnije jelo su živi zeleni mravi koje je probao u Australiji.

Na njegovoj listi putovanja nalazi se još mnogo zemalja koje čekaju da budu istražene, posjećene i predstavljene na njegov jedinstven način.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

PODJELI TEKST NA DRUŠTVENE MREŽE
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Continue Reading

Zanimljivost

OVE SU BILJKE OPASNE, A JEDNU SVI IMAMO U SVOJIM DOMOVIMA, JOŠ IH DRŽIMO NA NAJGORIM MESTIMA!

Published

on

Danas pišemo o biljkama koje ne bi trebali da držimo u svojim kućama, a posebno u prostorijama u kojima se djeca igraju i spavaju, a sada ćemo reći o kojim biljkama je rijeć.

 

 

U svijetu postoje jako korisne biljke koje pomažu da se vazduh očisti, pa čak i u jačanju našeg imuniteta, ali postoje i one koje su jako štetne za naše zdravlje.

Ovo su biljke koje nikako ne bi trebali da držimo u svojom domovima, jer su jako štetne i za nas i za djecu.

Difenbahija je jedna od mnogo popularnih biljaka koje se mogu da nađu u svakom domu i često se stavljaju u djećije sobe, a to je velika greška.

Ako ova biljka ima oštećen list ili slomljen, tada on ispušta otrovni sok, supustancu koja može da izgori sluznicu kože, a najviše ako dođe u kontakt sa očima, nosem ili ustima.

Također, ono što je opasno jeste presađivanje ove biljke priborom za jelo, jer ako se ne opere dobro prbor, otrovni sok može da uđe u hranu.

Azaleja je biljka koju mnogi vole jer ima prelijep svat, ali je poznato da je u njenim listovima iz roda roddendron, koji ima alkalioda koji se koristi za dobijanje nekih opojnih narkorika.

Ni jedo dijete ne bi trebalo da dira ovu biljku, a odrasli trebaju da budu oprezni, jer može da ima u sebi otrvni sok.

Ako unesete u tijelo počinje obilno lučenje sekreta, osjećaj peckanja u ustima i mučnina. Ako je previše soka uneseno u tijelo može da ishod bude fatalan.

 

 

Kroton je još jedna biljka koja je jako popularna sobna biljka koja vlasike može da neprijato iznenadi.

Njega svi vole jer ima lijepe ukrasne listove, ali upravo ti listovi kriju prtijetnju za zdralvje. Oni sadrže toksične sokove koji ako se progutaju mogu da izazovu povraćnje.

 

PODJELI TEKST NA DRUŠTVENE MREŽE
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Continue Reading

Zanimljivost

Za sjest i plakat: Mama je kćeri 20 sati vadila igračke iz kose! EVO ŠTA je DIJETETU OSTALO NA GLAVI!

Published

on

Brzo je shvatila ozbiljnost situacije!

 

 

 

 

Noah i Abigail igrali su se u podrumu s malenim igračkama nalik na čičak, s kojima se mogu praviti razni oblici.

Tokom igre, Noah je istresao punu kutiju tih čičaka sestri na glavu.

 

 

– Mislim da sam skoro iskočila iz vlastitog tijela. Abigail je imala oko 150 malenih ježića u svojoj kosi. Kada smo ih pokušali ukloniti samo smo pogoršali stvari jer se sve zapetljalo – rekla je mama Lisa kojoj je trebalo tri sata kako bi kćeri izvadila samo 15 čičaka iz kose.

 

 

Kad se njezin suprug Dan vratio kući, zajedno su istraživali kako izvući igračke iz kose. Brzo su shvatili ‘ozbiljnost’ situacije.

 

 

– Preporučuje se korištenje regeneratora i biljnog ulja, ali i to je samo pogoršalo situaciju – kaže Lisa.

 

Nakon što je Dan uspješno uklonio još 10 ježića s Abigailine glave, bilo je gotovo 1 sat ujutro i porodica je odlučila poći u krevet. Lisa je rekla Abigail da spava na trbuhu kako joj se kosa ne bi još više zapetljala.

 

 

 

Sljedećeg dana Lisa je izašla kupiti mineralno ulje i češalj za raspetljavanje. Nakon ‘puno suza’, gubitka kose i 20 sati izvlačenja ježića, sve je napokon bilo gotovo.

 

 

– Osjećam da su naše molitve uspjele, jer je ovo bilo čudo. Spasili smo njezinu kosu i iako je rjeđa, nije bila toliko oštećena i uništena kao što sam mislila. Hvala ti Bože – napisala je Lisa na Facebooku.

 

Rekla je kako su joj prsti ‘doslovno natečeni’ od ovog bolnog iskustva, ali zahvalna je što je ta grozna situacija napokon gotova.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

 

PODJELI TEKST NA DRUŠTVENE MREŽE
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

ZAPRATI NAS NA FACEBOOK

Popularno

error: Content is protected !!