Kućni ljubimac kao kum na venčanju: Iako izgleda neverovatno, ali ovaj čin je pravno regulisan

U čak 23 države, ljubimci mogu da budu svedoci na venčanju i čak stoje na oltaru..

 

Iako je ova ideja kod nas potpuno nedopustiva i za mnoge apsurdna, u Americi je dozvoljeno ne samo da ljubimac prisustvuje vančanju, već da bude svedok, odnosno kum. Ovakav čin nije samo sentimentalan gest, već ima pravni značaj u čak 23 SAD država.

 

Ljubimci mogu legalno preuzeti ovu ulogu, jer zakoni o braku u nekim državama zahtevaju samo jednog svedoka, ili u nekim situacijama, nijednog. U tim mestima, ljubimac, bilo da je to pas, mačka, ili čak hrčak ili zec, može biti imenovan kao legitimni svedok na venčanom sertifikatu. Najčešća opcija u tim državama jeste da je jedan bračni svedok čovek, a drugi ljubimac.

 

Ono što je neophodno jeste da omiljeni član porodice  bude dobro vaspitan i miran tokom ceremonije.

Takođe je važno da ima čiste šape, zbog otiska koji je njegov potpis kao svedoka.

 

Iako ovo može delovati kao novina, dozvola da ljubimci budu svedoci na venčanjima u Sjedinjenim Državama postoji već nekoliko decenija.

 

U nemogućnosti da na venčanje dovedu svog ljubimca (jer postoje i takva mesta) mnogi parovi se odlučuju za online venčanja, u sopstvenom domu. Tako ljubimci mogu lako učestvovati u zabavi.

 

Zajedničke fotografije sa venčanja, dokaz su da su i oni deo velikog dana. Ovo ističe njihov značaj u  životu porodice i stvara trajne uspomene.

 

 

 

 

Mnogi parovi veoma vode računa i o stilskom outfitu koji odgovara temi venčanja, najčešće je to leptir mašna ili cvetni venac.

 

Nećete verovati, ali u nabrojanim američkim državama dozvoljeno je da ljubimci stoje sa parom na oltaru, a mnogi se odlučuju i za netradicionalnog nosioca prstenja, tako što ih pričvršćuju za njihov okovratnik ili koriste umetničke alternative kao što su fensi jastučić ili torbica.(RBSM-RADIO)

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:     INSTAGRAMU       I     FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin