Kuća nije tijesna, ako ćeljad nisu bijesna: FILIPOVIĆI IMAJU DESETERO DJECE; ZAREDALI TROJKE, PA BLIZANCE!

Kuća nije tijesna, ako ćeljad nisu bijesna: FILIPOVIĆI IMAJU DESETERO DJECE; ZAREDALI TROJKE, PA BLIZANCE!

 

U Orahovici (Hrvatska) živi jedna od najsretnijih porodica na svijetu. Supružnici Tihomir i Nada Filipović imaju desetero djece. Oni imamo samo jednu želju da im djeca budu zdrava i sretna, jer za sreću nije potrebno neko obilje.

 

Ova porodica ruši sve predrasude o problemima s puno djece, oni jednostavno uživaju. Oni su 2005.godine dobili trojke i to tri djevojčice, a zatim sui m 2007. i 2010. došla dva sina, 2018. rođeni blizanci, dječak i djevojčica. Prošle godine rođeni su još jedni blizanci, ponovno kćerka i sin.

 

“U mojoj obitelji bilo je ukupno 16 djece, dvoje je umrlo, tako da ja imam 13 braće i sestara i uvijek nam je bilo lijepo. Kada smo dobili trojke, bili smo presretni, a poslije još dva para blizanaca i u našoj kući sreći nema kraja.

 

U kući je uvijek veselo, tu je sada nekoliko generacija, ali svi smo kao jedno – kaže ponosni otac Tihomir Filipović.

 

Majka Nada, koja je prije godinu i pol postala baka jer je njena najstarija kćerka, iz prvog braka, rodila, kaže kako u kući svako od djece nosi svoj problem, no svi ga zajedno rješavaju.

 

“Zapravo je prekrasno vidjeti sada najstarije kćerke, moje trojke, kako se brinu o braći i sestrama. Jedna od njih, Marija, dala je i imena ovim blizancima, a sve tri uvijek su mi pri ruci.

 

Imamo nekoliko generacija: dakle, trojke će sada 17 godina, tu su izlasci, dečki i ostalo, Marino ima 14 i to je sada već poseban život, Mateju je 12 i, da, svako ima svoje probleme, zahtjeve, no ništa nije teško – kaže majka Nada. Dodaje da su nastavili tradiciju s imenima – sva počinju slovom M.

 

Prva je kćerka Marina, zatim trojke su Marija, Marijana i Mateja, potom su sinovi Matej i Marino, pa zatim blizanci Marijano i Marinela, a ovi najmlađi blizanci su Marko i Marta.

 

“Samo neka su svi živi i zdravi” – kaže Nada Filipović. 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin