Krava otelila jedno, pa drugo, pa TREĆE tele, a kada je veterinar progovorio – cijelo selo je zanijemilo…

Krava otelila jedno, pa drugo, pa TREĆE tele, a kada je veterinar progovorio – cijelo selo je zanijemilo…

U domaćinstvu Mike Pavlovića u selu Živica, nedaleko od Guče, odigrao se nesvakidašnji događaj. Krava je otelila tri teleta, što je vrlo redak slučaj, a meštani zaseoka kažu da se ne pamte da se tako nešto u ovom trenutku dogodilo.Krava obično oteli jedno, eventualno dvoje teladi, ali troje je stvarno retkost. Ja se ne znam da čujem za sličan slučaj u okolini – priča komšija Miško. I veterinar je ostao zatečen kada je nakon prvog kretanja i drugog, nakon toga i treće tele.

 Nismo mogli da verujemo, svi smo gledali u neverice kako se rađaju jedno za druge i kada se veterinar okrenuo i rekao: „Evo ga i četvrtak“, zanemeli smo. Trebalo bi nam nekoliko minuta da shvatimo da se čovek šali – prepričavaju komšijski događaj, ne skrivajući radost što su sva tri teleta zdrava i jaka. Krava porodice Pavlović otelila je dva muškarca i jedno žensko tele. Pošto smo komšije prisustvovali ovom nesvakidašnjem događaju, dogovor je da oni krste telad.

Žensko će se zvati Ruža, muškarac Belja i Šaronja. Tako smo odlučili, ai dečići se dopadaju – kaže komšija Miško.U porodici Pavlović srećni su zbog prinova o kojima će brinuti ne samo oni već svi u selu, jer su tri teleta već postali ljubimci meštana Živice.

GLEDAJTE NOVU SERIJU DAR MAR – SVE EPIZODE NA NAŠEM SAJTU – KLIKNI OVDJE 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

RBSM RADIO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!