Kraljica Elizabeta je uvek nosila JARKE BOJE: Takva odeća imala JASNU PORUKU za naciju, evo o čemu je reč

Britanska kraljica Elizabeta II juče je preminula, a njena smrt izazvala je veliku tugu u celom svetu.

Kraljica Elizabeta je bila monarh koji je najduže vladao područjem Velike Britanije, a koliko joj je njen narod bio važan govori jedna od mnogih njenih neobičnih navika.

Naime, svaka kombinacija koju je kraljica Elizabeta nosila bila je klasičnog stila i u jarkim bojama, a razlog za to je veoma dobar. Naime, kada je proslavila 90. rođendan 2016. godine, ona je nosila komplet neon zelene boje, a vrlo brzo je usledila lavina komentara. Tada je otkriveno da je poenta upečatljivih boja jda kraljicu istaknu i da bude prepoznatljiva u masi, na taj način svaki njen podanik moći će da je vidi ma koliko bio udaljen od nje.

– Želi da se izdvoji i bude uočljiva, tako da ljudi mogu da kažu: “Video sam kraljicu” – ispričala je jednom prilikom Sofija, grofica od Veseksa.

Prilikom preuzimanja vlasti, tada veoma mlada Elizabeta, zaklela se da će služiti narodu, a upućeni kažu da je tu ulogu veoma ozbiljno shvatila i da je se pridržava sve do današnjih dana, piše Istorijski zabavnik.

Noseći lako uočljive komplete kraljica simbolično poručuje svakom podaniku svoje države da je tu za njega i da on može da je vidi.

– Moraju da me vide da bi verovali u mene – rekla je Elizabeta II još kao devojka.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/