KRALJEVČANI U STRAHU OD NAJEZDE ZMIJA: SVUDA se pojavljuju, bore se sa njima čak i na višim spratovima zgrada

0

Kraljevo u Srbiji suočava sa neobičnom najezdom zmija

 

 

Kraljevo se tokom toplotnog talasa u Srbiji suočava sa neobičnom najezdom zmija, među kojima su i neke od najopasnijih vrsta otrovnica poput poskoka i šarki. Zmije su viđene čak i u centru grada, što je izazvalo paniku među stanovnicima.

 

Šta obavezno uraditi

Ovo nije prvi put ove godine da su zmije nagrnule na Kraljevo, tako je bilo i u maju, kada je ogroman poskok viđen u gradu. A da situacija nije nimalo naivna, govori Radoslav Milović, hvatač zmija.

 

 

– Ukoliko dođe do susreta sa zmijom, najbitnije je da ne paničimo, napominje Milović. Pustite ih da idu svojim putem, neće zmija prva da napadne ako ne uđeš na njenu teritoriju – savetuje Milović.

Kaže i da je poslednjih dana primio je veliki broj poziva uplašenih Kraljevčana zbog zmija, koje je hvatao i na višim spratovima stambenih objekata.

 

– U pitanju je bio poskok kapitalac – ukazuje Milović.

 

Ukoliko dođe do susreta sa zmijom, najbitnije je da ne paničimo, napominje Milović.

 

Prema njegovim rečima, treba savladati strah i paniku, udaljiti se bez naglih pokreta, jer zmije se, kako kaže, zapravo nas plaše i napadaju samo ako uđemo na njihovu teritoriju, ako misle da su ugrožene.

– Samo nemojte da ih dirate, pustite ih da idu dalje putem, neće zmija prva da napadne ako ne uđeš na njenu teritoriju. Čim čujete da ona sikće, šišti, pomerite se – savetuje Milović.

 

Doneli smo zmije iz prirode

Ukazuje da beton zmijama nije prirodno stanište te da su iz prirode donete u grad.

 

Zmijama beton nije prirodno stanište, one se zakače za kola, ćebad, kad ih spakuješ nakon boravka u prirodi, istreseš kad stigneš kući i ona ispadne.

 

Sa druge strane, u Kraljevu ima i napuštenih kuća koje su stanište zmija poput poskoka i šarana – rekao je Milović.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:  INSTAGRAMU   I  FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *