Kopali bagerom iznad glava SAHRANJENIH, pa nad ustima pokojnika sipali vodu: Bizaran običaj ŠOKIRA

Meštani sela Kalakeri bili su očajni što su ih ove sezone zaobišle monsunske kiše, pa su poslušali čudan savet astrologa

 

Indija obiluje krajnje bizarnim posmrtnim ritualima, poput puštanja tela pokojnika niz svetu reku Gang. Jedan od najmorbidijih održan je nedavno u saveznoj državi Karnataki, a podrazumeva kopanje rupa u grobovima da bi “žedni” leševi mogu da se “napiju” vode.

 

Meštani sela Kalakeri bili su očajni što su ih ove sezone zaobišle monsunske kiše, zbog čega ih je pogodila katastrofalna suša. Pretpostavili su da sve to ukazuje na „prokletstvo“ koje se može otkloniti samo na jedan način, pa su se i napravili spisak svih ljudi koji su umrli tokom proteklog meseca, navodi News 18.

 

Onda su locirali te grobove i pitali rodbinu kako su orijentisana njihova tela. Na osnovu toga gde je glava, bager je iskopao rupu dubine oko dva metra, tik iznad pokojnika, a onda su provukli vodovodnu cev, maltene do njihovih usta. Na kraju je voda iz cisterne puštana od groba do groba na isti način, kako bi “utolila žeđ preminulih”.

 

Proces je ponovljen za 25 grobova, nakon čega je usledilo ceremonijalno čekanje. a ubrzo je, verovali ili ne, stvarno pala kiša. Za oko 3.000 meštana ovog sela koje zavisi od svojih useva nije bilo sumnje da je ritual uspeo.

 

Kako su neki seljani rekli za lokalne medije, kletva ih je zadesila kada je pre više godina jedan starac sahranjen širom otvorenih usta jer niko nije hteo da ih zatvori. Priča se da je upravo taj propust doneo veliku sušu i glad.

 

Da bi to “potvrdili” zvali su i astrologa koji im je rekao da je “žedni” leš bacio kletvu. On im je navodno savetovao da sprovedu bizaran ritual sa pumpanjem vode. Igrom slučaja sada mnogi misle da je bio u pravu.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin