Konstraktina pesma u trci za NAJBOLJU na Eurosongu: Stih koji se najviše PAMTI u istoriji takmičenja

Pesma “In corpore sano” kojom Konstrakta predstavlja Srbiju na “Pesmi Evrovizije” nalazi se među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja, po izboru portala Eurostory.nl.

Među nominovanima su i pesme iz Australije, Velike Britanije, Italije, Ukrajine i Švajcarske. Dobitnika nagrade će zajedno odlučiti žiri i publika koja može da glasa na portalu eurostory.nl.

Žiri je ocenio da je prva rečenica pesme “Koja li je tajna zdrave kose Megan Markl” među onima koje se najviše pamte u istoriji “Pesme Evrovizije”, piše RTS. Dodaju i da slezina nikad nije pomenuta na evrovizijskom takmičenju, a navode i da je ostatak teksta “prilično bizaran”, ali i “koherentan”.

“Tekst se gradi prema argumentaciji koja se dotiče nemogućih standarda lepote i zdravlja koji su postavljeni za javne ličnosti”, naveo je žiri.
Nagrada za najbolji tekst portala Eurostory.nl dodeljuje se od 2016. godine, a među dobitnicima se, između ostalih, nalaze i Džamala, pobednica iz Ukrajine 2016, kao i prošlogodišnji pobednici, grupa Maneskin.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin