Konstrakta PRVA na listi čuvenog britanskog “Gardijana”: Porede srpsku predstavnicu sa VELIKIM zvezdama

Nekoliko sati pred početak Evrovizije, čuveni britanski portal Guardian je objavio listu najintrigantnijih i najinteresantnijih pesama koje će se naći u oba polufinala ovog takmičenja.

Pored svih originalnih, kvalitetnih i otkačenih numera, novinari proslavljenog portala su se prvo posvetili našoj umetnici.

Priču o Konstrakti započinju naravno od početka i čuvenog stiha koji intrigira očigledno ceo svet – “Koja je tajna kose Megan Markl?” s obzirom da, složićemo se, nije baš svakodnevni početak za modernu pop muziku. Gardijan je uporedio sa velikim Nemačkim bendom Kraftverkom, a zatim su nastavili sa analiziranjem teksta, važnosti hidratacije, kako podočnjaci mogu signalizirati poremećaj jetre, sa sve zaključkom – “Umetnica mora biti zdrava”. Britanski medij naglašava i crkveno-horskim usklikom  – “Bože zdravlja”.

Foto: Matteo RaseroGRM FOTO / LaPresse / Profimedia

Na kraju pozdravljaju i hvale sam tekst, jer iako je delovalo na početku da se Konstrakta interesuje tabloidno za Meganin režim lepote, pesma je zapravo satirični pogled u podmitljivi svet zdravstvenog osiguranja i kulta lepote.

Nakon Konstrakte, posvetili su se i drugim pesmama koje su na ovaj ili onaj način zaintrigirale. Pa tako letonski predstavnici “Citi Zeni” su uspeli da naprave pesmu o veganstvu sa nezrelim se**ualnim konotacijama zbog kojih će neke reči biti cenzurisane. Dok su im Norvežani “Subvulfer” malo simpatičniji sa svojom drugačijom verzijom priče o Crvenkapi, gde vuku treba dati bananu pre nego pojede baku.

Posetimo, Konstrakta će nastupiti na drugoj polufinalnoj večeri, u četvrtak 12. maja.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)