Connect with us

Ludi Svijet

Ko je SRPSKA ŽENA MONSTRUM! MUŽ-PILOT JOJ PREPISAO STAN, ONA GA OVERILA METKOM U GLAVU! Rođenog brata zapalila, krala od malena!

Published

on

Dušanka Petrović, zvana Gospođa Kameleon, ubila je svog mlađeg brata Aleksandra i supruga i počinila je na desetine prevara, a njene žrtve su bile lakoverni muškarci, pa je s pravom mnogi smatraju najbrutalnijom ženom kriminalcem u Srbiji.

Iako su istražitelji koji su razgovarali s Dušankom Petrović tvrdili da je natprosečno inteligentna, zbog banalnih propusta u činjenju krivičnih dela, nijedno od njih nije uspela dugo da skriva od policije. Bila je brutalna i željna novca ne birajući način na koji će do njega da dođe.

Svoju kriminalnu karijeru počela je odmah po diplomiranju na Pravnom fakultetu. Zaposlila se na mestu stručnog saradnika u tadašnjem Privrednom sudu u Beogradu, gde su kolege s kojima je radila postale njene prve žrtve. Kada bi neko od njih odlazio na pauzu, Dušanka bi im iz torbi uzimala ključeve od stanova i pravila duplikate. Znala je gde stanuju i koje im je radno vreme, pa je kasnije nesmetano ulazila u njihove stanove ili kuće odnoseći sve što je smatrala vrednim i što je mogla da ponese.

Ilustracija
ILUSTRACIJA FOTO: PRINTSCREEN: YOUTUBE/POSITIVELY PRESENT
Umela je i da po ulasku u prostoriju preko torbe kolega nehajno prebaci mantil, a onda prilikom izlaska ponese i svoju garderobu i njihove tašne. Falsifikovala je i kartice “Ameriken ekspresa” s kojima je kupovala garderobu i nameštaj. Kada je konačno otkrivena, osuđena je zbog prevara i krađa. U međuvremenu je preminuo njen suprug s kojim je imala ćerku Jelenu, čiji je istorijat podjednako neobičan. Pre nego što je odlučila da nastavi majčin zanat, Jelena se pridružila sekti Hare Krišna i na neko vreme otišla u SAD.

Policijski dosije, burna prošlost, prevare i krađe nisu smetale Selimiru Tripkoviću, penzionisanom vojnom pilotu, da se zaljubi u Dušanku i oženi se njom.

Njegovo dvoje tada već punoletne dece protivilo se očevoj nameri, ali bezuspešno. Dušanka je ubrzo posle venčanja otišla na odsluženje zatvorske kazne. Još dok se nalazila iza rešetaka uspela je da nagovori 20 godina starijeg supruga da svoj veliki stan u Novom Beogradu prepiše na njenu ćerku. Pošto je postigla šta je htela, odlučila je da okonča drugi brak. Nedugo po izlasku iz zatvora 1993. Dušanka je ubila Selimira na šetalištu pored Save u novobeogradskom Bloku 45.

– Pošto je njen suprug redovno džogirao pored Save, ona ga je jednog dana pratila i kada je stigao do kraja keja, pucala mu je u potiljak iz pištolja. Zatim je razbacala njegove stvari po travnjaku kako bi zavarala policiju i počela da viče: “Upomoć, napali su nas razbojnici, ubiše mi muža!”. Neuverljivost njene priče bila je očigledna. Policija ju je ubrzo uhapsila, a Dušanka se tokom suđenja uporno branila istovetnim tvrdnjama. Kada je već osuđena, sudu su javila njena ćerka Jelena tvrdeći da je ona ubila očuha jer je navodno pokušao da je siluje. Pokušaj da zaštiti majku i preuzme ubistvo na sebe nikako nije mogao da se tretira kao osnovan – ispričao je jedan od istražitelja. Dušanka je osuđena u Okružnom sudu na novih 14 godina robijanja.

Od 1994. do 5. januara 2003, tada već u šezdesetim godinama, Dušanka Petrović je služila kaznu u KPZ za žene u Požarevcu. U zatvoru je upoznala i zbližila se sa tri godine starijom Ljubicom Kolovrat, koja je izdržavala kaznu zbog prevara i krađa. Posle nekog vremena dogovorile su se da Dušanka pobegne iz zatvora. Njena nova prijateljica ranije je odslužila kaznu, a Dušanka je iskoristila prvu priliku koja joj se ukazala. Kada je početkom 2003, posle osam godina, puštena na takozvani slobodan vikend van zatvorskih zidina, nije se vratila u zatvor.

Zabela
ZABELA FOTO: ANA PAUNKOVIĆ
Odmah je otputovala kod Ljubice Kolovrat koja je potom Dušanku prijavila kao svoju sestru Anu Boreli, koja je više od dve decenije navodno živela u Italiji. Na osnovu toga je Dušanka uspela da dobije bosanska dokumenta. Ubrzo su krenule u zajedničke pljačkaške pohode, u kojima su im se posle kratkog vremena pridružile desetak godina mlađa Janja Anđelić iz Novog Travnika i Dušankina ćerka Jelena, koja je napustila Hare Krišnu.

Narednih godina ova četvoročlana ženska banda, koju je predvodila Dušanka, opljačkala je brojne žrtve u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Na njihovoj meti bili su u najvećem broju usamljeni, stariji muškarci, koji su se javljali na ponude za „usamljena srca”, koje je Dušanka objavljivala u novinama, ili preko oglasa za kupovinu i prodaju stanova. Kada bi se dogovorile za vreme susreta i došle u stan onih koji su naseli na njihove ponude, članice bande su koristile trenutak nepažnje domaćina, omamljivale ga sprejovima i potom pljačkali.

Sarajevo
SARAJEVO FOTO: SHUTTERSTOCK
A onda 10. marta 2006. godine sledi verovatno najveći zločin koji je Dušanka osmislila i u kojem su joj pomogle drugarice. Nekoliko meseci ranije umrla je Dušankina majka, posle čega je ona tražila od mlađeg brata Aleksandra Petrovića, koji je živeo sa majkom, da proda stan i da njih dvoje podele novac. Brat, koji je imao blage psihičke probleme, na to nije pristajao. Zbog toga je njegova sestra smislila plan kako da se dočepa majčinog stana u Beogradu.

Dušanka je nagovorila Ljubicu da stupi u kontakt sa Aleksandrom i da mu ponudi brak. Kada je on na to pristao, Ljubica ga je ubedila da se preseli u Sarajevo. Aleksandar je 9. marta doputovao sa većom sumom novca, a Ljubica ga je smestila u iznajmljeni stan u kojem je sutradan i ubijen, a njegovo telo spaljeno.

Kada je zločin otkriven, policija je brzo ušla u trag svim ženama za koje su postojale sumnje da su u njemu učestvovale. Uhapšene su Ljubica Kolovrat i Janja Anđelić, ali ne i Petrovićeva koja je već otputovala u Beograd. Nijedna od uhapšenih nije u početku želela istražiteljima da ispriča šta se tačno dogodilo. U stanu Kolovratove policija je našla falsifikovana dokumenta BiH i Hrvatske koje je ova grupa sama štampala, a zatim se na osnovu njih predstavljala žrtvama.

U početku je postojalo nekoliko verzija događaja. Prema prvoj, ubistvo Aleksandra je organizovala njegova sestra Dušanka, a njena najbolja prijateljica Ljubica Kolovrat je bila direktni izvršilac. Prema drugoj, smrtonosne hice u oko i slepoočnicu Petroviću je ispalila njegova sestra Dušanka, ili njena ćerka Jelena.

Jedan od sarajevskih medija je objavio i treću verziju, navodno priznanje Janje i Ljubice dato policiji da su zajedno iz pištolja ubile Aleksandra, a potom zapalile telo kako bi prikrile tragove. Kao motiv su navele nameru da od Aleksandra uzmu veću količinu novca.

Naredne godine je u Kantonalnom sudu Sarajevo održano suđenje na kojem je prvi put izrečena presuda za udruživanje u zločinačku organizaciju.

Ljubica Kolovrat je osuđena na 14 godina zatvora, a Janja Anđelić na 11 godina i šest meseci. Anđelićeva i Kolovratova su se, kako je sud utvrdio, udružile u zločinačku organizaciju s Dušankom Petrović iz Beograda i odgovorne su za ubistvo njenog brata Aleksandra počinjeno 10. marta 2006. u iznajmljenom stanu u sarajevskom naselju Dolac-Malta. Osuđene su i za prevare i teške krađe.

Međutim, u novembru 2007. godine nastaje obrt.

Vrhovni sud Federacije BiH ukida prvostepenu presudu i na osnovu u međuvremenu prikupljenih dokaza donosi znatno drugačiju presudu. Janja Anđelić je osuđena na jedinstvenu kaznu od šest godina i 30 dana zatvora za pomaganje u ubistvu Aleksandra Petrovića, za krađu i krivotvorenje isprava. Istom presudom Ljubica Kolovrat je zbog nedostatka dokaza oslobođena optužbi za pomaganje u ubistvu, ali je osuđena na dve godine i tri meseca zatvora za krađu i krivotvorenje isprava.

U obnovljenom postupku pred Vrhovnim sudom utvrđeno je da je Aleksandrova sestra Dušanka Petrović namamila brata da dođe u Sarajevo u stan koji je iznajmila Anđelićeva.

– Dušanka Petrović ispalila je dva hica iz pištolja Petroviću u glavu, a motiv joj je bio da dođe do njegovog stana u Beogradu. Nakon ubistva Petrovićeva je zapalila bratovo telo – navedeno je u presudi koja je postala konačna.

Dušanku Petrović je u vreme izricanja ove presude policija u Srbiji pronašla i vratila u zatvor na izdržavanje kazne zbog ubistva muža. Protiv njene ćerke Jelene postupak nije vođen jer nije bilo dokaza da je upletena u ubistvo.

Hladnokrvnost i proračunatost Petrovićeve na suđenju je najbolje ilustrovao policijski svedok. Naime, kada je ubila brata Aleksandra, čisteći pištolj Dušanka je psovala Anđelićevu jer je njen pištolj zakazao, pa je Dušanka dva puta pucala bratu u glavu. To je poremetilo njen prvobitni naum da se Petrovićeva smrt pred policijom prikaže kao samoubistvo.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Ludi Svijet

MLADENCI naplaćivali GOSTIMA JEDENJE TORTE na SVADBI – KOMŠIJA pojeo SI DVA PARČETA TORTE, umijesto JEDNO

Published

on

Taj potez osudili su brojni korisnici mreža

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit osvanula je zanimljiva prepiska između mladenaca iz Velike Britanije i gosta na njihovoj svadbi kojeg su neugodno iznenadili nekoliko dana nakon svečanosti.

Naime, mladenci su ga naknadno kontaktirali kako bi ga obavestili da im mora platiti oko 500 dinara za još jedan komad svadbene torte, jer je platio jedan, a pojeo dva komada.

Prema rečima gosta koji se požalio na društvenoj mreži, mladenci su goste obavestili na dan venčanja da trebaju pomoć pri plaćanju svadbene torte te da bi svi gosti trebali platiti 3,66 funti za komad torte, prenosi Mirror.

Prozvani gost kaže da je platio toliko za komad torte i više o tome nije razmišljao sve dok nekoliko dana kasnije nije primio poruku. Novopečeni bračni par poslao mu je snimak ukazujući mu da se na njemu vidi da je dobio dva komada svadbene torte, a platio je samo za jedan.

– Najavili smo da svaki gost mora platiti po komadu i primetili smo da si platio samo jednu krišku. Možeš li, molim te, poslati 3,66 funti što je pre moguće, napisali su mu.

Taj potez osudili su brojni korisnici Reddita.

– Ako ne možete priuštiti tortu za svoje goste, onda je nemojte niti poslužiti, stoji u jednom od komentara. Drugi je korisnik pak predložio da im u odgovoru navede troškove za put, odeću za venčanje i dnevnicu te od toga oduzme cenu torte i zamoli ih da mu vrate razliku.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit  SERIJA  IZMEĐU SVETA I MENE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/category/izmedu-sveta-i-mene/

 

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Ludi Svijet

Darko je Ivanu (14) silo*ao i UBIO, pa opisao zločin: Zahtev RODITELJA devojčice razbesneo je Srbiju

Published

on

Ovaj monstrum služi kaznu u Zabeli i niko ga ne posećuje od rođaka i prijatelja

 

Ivana Podraščić (14) iz beogradskog naselja Batajnica silovana je i nasmrt pretučena ašovom pre tačno osam godina u napuštenoj kući u Rakovici, a za taj zločin je na 40 godina osuđen višestruki silovatelj i ubica Darko Kostić (47).

 

Ovaj monstrum služi kaznu u Zabeli i niko ga ne posećuje od rođaka i prijatelja. Kazna mu ističe 2054. a, ako Kostić bude živ do tada, imaće 79 godina.

Pružala mu otpor

 

Nesrećna devojčica nestala je još 29. jula 2014, rekavši majci da ide u provod u grad. Pre toga je sa Kostićem stupila u kontakt preko zajedničke drugarice, pa su se kobnog dana dogovorili da se vide. Navodno su se našli na okretnici autobusa 56 na Petlovom brdu, a Kostić ju je zatim odveo u jednu napuštenu kuću, gde su pili. U jednom trenutku monstrum ju je napao i zverski silovao, a zatim je pokušao da je zadavi. Međutim, pošto se Ivana opirala, Kostić je zgrabio ašov i tukao je do smrti.

 

Kad se uverio da je mrtva, Darko je devojčicino telo uvio u ćebad, bacio ga u zadnji deo dvorišta i prekrio ga starim dušekom.

 

Policija je mesecima tragala za devojčicom, ali bezuspešno.

 

Zločin je otkriven tek nakon što je Kristina Kovačević (22) prijavila da je silovana. Ispostavilo se da ju je Kostić napastvovao u istoj kući u kojoj i Ivanu. Ta devojka je, inače, njegova rođaka. Saslušan je, no nije prošao poligraf.

 

Policajci su 1. septembra, posle Kristinine prijave, počeli da pretražuju dvorište te kuće, a tokom detaljnog pregleda prostorija, tragajući za dokazima o silovanju Kristine, policajci su pronašli nekoliko stvari, među kojima je bio i mobilni telefon, za koji je, posle analiza, utvrđeno da ga je koristila nestala Ivana Podraščić. Naloženo je da se aparat dalje veštači posle čega su pronađene njene poruke i slike.

 

Kostić je ubrzo zatim lociran i uhapšen, a na suđenju je priznao zločin i do detalja opisao kako je namamio i ubio Ivanu.

 

– Morao sam da je imam jer je bila mnogo lepa. Zaljubio sam se u nju čim sam je upoznao… Znao sam da će kad-tad biti moja – rekao je monstrum, i dodao:

 

– Nikako nisam uspeo da je osvojim, pa sam joj obećao da će joj jedan moj drug uraditi pirsing na nosu, koji je mnogo želela. Dogovorili smo se da se nađemo 31. jula 2014. na okretnici autobusa na Petlovom brdu. Otišli smo do jedne napuštene kuće i imali seks. Međutim odjednom je počela da se dere, što me je strašno iznerviralo, pa sam je udario pesnicom i polomio joj vilicu. Pošto je i dalje vikala, uzeo sam ašov i udario je. Nisam hteo da je ubijem, samo da je ućutkam…

 

IQ ispod 90

Inače, tokom psihijatrijskog veštačenja utvrđeno je da je Kostić sociopata, čiji je koeficijent inteligencije (IQ) ispod 90, skoro na donjoj granici proseka.

 

On je i pre Ivaninog ubistva bio dobro poznat policiji. Sa jednim saučesnikom je u januaru 1993. ubio Julijanu L. (64) u stanu na Voždovcu, tako što ju je vezao i brutalno je mučio, čak je i urinirao po nesrećnoj ženi i na kraju ju je dokrajčio nožem. Zbog tog zločina pravosnažno je osuđen na samo sedam godina zatvora. Po izlasku na slobodu silovao je jednu ženu, zbog čega je 2001. osuđen na još tri i po godine robije.

 

Rugali joj se u školi zbog patika

Darko Kostić i Ivana Podraščić upoznali su se u junu 2014. preko zajedničke prijateljice S. S. Nakon zločina ova devojčica je posvedočila da joj je Ivana ranije pričala da želi da se ubije jer su je majka i sestra tukle i imala je problema u školi. Ivanini roditelji su saslušani 31. oktobra 2014. i tada su ispričali da su se đaci u školi rugali njihovoj ćerki jer je imala “poderane patike” i govorili su joj da im ona “kvari prosek” u odeljenju.

 

Mediji su tada pisali i da su Ivanini roditelji prilikom saslušanja, navodno, tražili milion evra odštete od države zbog ćerkine smrti.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

Ludi Svijet

“Vrištala sam na njega”: Mlada je UŽASNUTA potezom mladoženje i SVEKRVE, ljudi joj savetuju da beži

Published

on

Majka njenog izabranika je prešla svaku granicu, a on je odlučio na čiju će stranu stati

 

Nakon što je saznala da je njen verenik vratio njenu venčanicu u prodavnicu, zamenivši je onom koja se sviđa njegovoj majci 28-godišnja mlada je prosto pobesnila. Kako kaže, njena buduća svekrva je ‘nametljiv tip’.

 

Nažalost, planiranje venčanja ispalo je “noćna mora”, jer majka njenog budućeg supruga nije htela da se složi oko većine odluka. Stvari su postale još gore nakon što je insistirala da ode u kupovinu haljina, samo da bi odmah odbila da prihvati haljinu koju je mlada odabrala. 28-godišnja žena je svoje iskustvo podelila je na Reditu.

 

– Bila sam tako srećna što sam pronašla ono što sam tražila, ali ona je odabrala haljinu koja joj se toliko svidela i rekla je da je u njoj uvek zamišljala nevestu. Mislila sam da je haljina pomalo jeziva i da uopšte nije moj tip. Izvinila sam se i zahvalila joj, ali sam joj rekla da sam se već odlučila za haljinu koju imam – nastavila je, piše Miror.

 

Iste večeri, kako kaže, njen verenik je došao kući besan, govoreći kako je “odbila maminu pomoć” u odabiru haljine i tako je isključila iz svega. Zamolio ju je da umesto toga razmisli o izboru haljine njegove majke, tvrdeći da te dve haljine i nisu toliko različite.

 

Sledeće večeri, došla je kući i otkrila da njene haljine nema, a na njenom mestu je stajala haljina koju je izabrala svekrva.

 

– Nazvala sam ga i bio je direktan o tome što je učinio i zašto je to učinio. Izgubila sam se i počela da vrištim na njega. Zamolio me je da se smirim i da ovoj haljini “dam šansu”. Vrištala sam na njega ne dajući mu priliku da govori. Došao je kući i posvađali smo se. Zatim sam otišla kod jednog od svojih prijatelja, a on je nastavio da zove i zove, a zatim šalje poruke govoreći da sam preterala – dodala je.

 

– Inzistirao je da ovoj haljini dam šansu. Stalno je pričao kako njegova majka ima “viziju” i dobre namere i samo želi ono što je najbolje za mene kao svoju buduću snaju – dodala je.

 

Nakon što je zatražila pomoć na Reditu stigli su joj i odgovori.

 

– Vrati mu prsten. Reci mu: “Nadam se da ćeš imati venčanje kakvom ste se ti i tvoja mama uvek nadali’. Odšetaj – napisao je jedan od korisnika.

 

– Za svoju svekrvu, ti nisi osoba. Ti si dodatak koji se veže za ruku njenog sina. Ako tvoj verenik nije spreman da se zauzme za tebe i sebe, moraćeš da se navikneš da ona upravlja vašim životima – napisao je drugi.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on Facebook

Facebook

Pin on Pinterest

Pinterest

Tweet about this on Twitter

Twitter

Share on LinkedIn

Linkedin

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

September 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala