Ko je Belivukov koljač koji je PRIZNAO KRIVICU? Lalić se redovno slikao NASMEJAN iznad masakriranih tela

Lalić je po zanimanju IT stručnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj

 

Srđan Lalić (36), član klana Veljka Belivuka koji je danas priznao krivicu na pripremnom ročištu ovoj grupi, postao je poznat javnosti kad se pojavila slika na kojoj se on zajedno sa Veljom Nevoljom kezi iznad tela jedne od svojih žrtava.

 

Lalić je po zanimanju IT stručnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su kumunicirali i razmenjivali fotografije jezivih zločina pripadnici ozloglašenog klana!

 

Sumnja se da je bio član svirepog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za koji je počinio najmanje tri surova ubistva. Pre nego što je postao deo najsurovije kriminalne grupe u zemlji Lalić se prema pisanju beogradskih medija bavio poslovima u oblasti IT-a.

 

Iako se u početku mislio da je njegova uloga isključivo bila da za Belivuka i njegove ljude nabavlja kriptovane telefone i da im obezbeđuje komunikaciju putem aplikacije Skaj, slike koje su prikazane javnosti na televiziji Pink, a na kojima se vidi kako sa širokim osmehom na licu drži glavu krvavog i izmučenog mladića, koji je kasnije, kako su rekli čelnici MUP ubijen, posvedočile su da je njegova bila daleko veća.

 

– Lalić je uhapšen 4. februara. U početku se sumnjalo da je njegova uloga bila samo da obezbeđuje telefone sa aplikacijom Skaj za šifrovanu komunikaciju, registruje hosting i pere novac, jer je trgovao bitkoinima.

 

Međutim, istražitelji su ostali šokirani kada su shvatili da stručnjak za kompjutere sa zadovoljstvom drži glavu izmučene žrtve – rekao je izvor iz istrage.

 

U telefonima osumnjičenih pronađene su i druge fotografije na kojima se vide odsečene glave, stopala, leđa u koja su zabodeni noževi, a koje su oni razmenjivali preko aplikacije za koju je Lalić bio zadužen.

 

Prema navodima istog izvora, fotografije nisu jedini dokaz, mada značajni dokaz koji je istražiteljima olakšao pripremu optužnice.

 

– Fotografije nisu jedini dokazi koji su prikupljeni u istrazi. Dokaza ima mnogo i optužnica će uskoro biti podignuta. Upravo su slike koje su razmenjivali među sobom dokaz surovosti koji su sami obezbedili istražiteljima – ispričao je izvor.

 

“Zarađujem od bitkoina”

 

Sam Lalić rekao je prema navodima medija posle hapšenja da je po zanimanju IT inženjer i da je završio privatni fakultet. Tada je rekao i da zarađuje od bitkoina i da su mu mesečna primanja oko 1.300 evra.

 

Odbranu nije iznosio, ali je negirao bilo kakvu povezanost sa zločinima.

 

Uprkos pokušajima da se predstavi kao stručnjak za računare, brojnim dokazima, kako su naveli čelnici MUP, potvrđena je njegova povezanost sa ubistvima Aleksandra Gligorijevića, Lazara Vukićevića i Milana Ljepoje.

 

Lalić je, kako pišu, uhapšen u stanu u prigradskom naselju, a kod njega su tokom pretresa pronađeni sat “roleks”, brojač novca, GPS uređaj za praćenje, telefoni i računari dok je ispred vrata i na terasi svog stana imao brojne kamere za video-nadzor.

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin