Ko će NASLEDITI kraljicu Elizabetu? Ova osoba je SLEDEĆA u redu za presto

Kraljevska porodica saopštila je da je danas popodne umrla mirno u Balmoralu. Imala je 96 godina. Vest o monarhinoj smrti stiže nakon što je kraljevska porodica objavila da su lekari “zabrinuti za njeno zdravlje”.

Planovi za kraljičino nasledstvo postoje već neko vreme, navodi Vašington post. Nekoliko članova kraljevske porodice povećalo je svoje obaveze jer je zdravlje kraljice Elizabete u padu.

Njen sin, princ Čarls, će preuzeti presto. On će naslediti suverenu titulu i posao šefa Komonvelta, prenosi novinska agencija. Takođe će preuzeti drugu imovinu, uključujući zemljište i imovinu. Čarls (73), naslednik sa najdužim stažom u britanskoj istoriji, najstariji je od četvoro dece kraljice i princa Filipa.

Kraljica je ranije izrazila podršku Čarlsu da preuzme tron. „Moja je iskrena želja da Komonvelt nastavi da nudi stabilnost i kontinuitet budućim generacijama i odluči da jednog dana princ od Velsa nastavi važan posao koji je započeo moj otac 1949. godine“, rekla je ona 2018.

Ako bi Čarls preuzeo presto, njegova titula bi mogla da potiče od bilo kog od njegovih imena, jer je njegovo puno ime Čarls Filip Artur Džordž. To znači da bi mogao da ide uz kralja Filipa ili kralja Artura, ali je i kralj Čarls mogućnost. Međutim, supruga princa Čarlsa Kamila ne bi nužno preuzela titulu kraljice. Godine 2005. Čarls i Kamila su se složili da će ona biti poznata kao princeza supruga umesto kraljice, ali Čarls to može da promeni ako preuzme tron.

Princ Vilijam (40) je sledeći u redu za tron ukoliko princ Čarls umre, povuče se ili abdicira, a slede princ Džordž (9), princeza Šarlot (7) i princ Luis (4). Princ Hari je šesti u redu za tron.

BONUS VIDEO: NOVA TURSKA hit SERIJA LJEPŠA SAM OD TEBE na LINKU ISPOD 2022

https://rbsm-serije.com/index.php/2022/06/09/lepsa-sam-od-tebe-1-epizoda-sa-prevodom-video/

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin