Kiseli KUPUS NE smiju JESTI osobe sa ovim ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA, stanje se samo pogoršava

Kiseli KUPUS NE smiju JESTI osobe sa ovim ZDRAVSTVENIM PROBLEMIMA, stanje je samo pogoršava

Kiseli kupus je tradicionalna hrana koju gotovo svi vole da jedu. Ipak, nije jednako dobro za svakoga, upravo zbog načina obrade ove povrća, zbog čega je potrebno uzeti u obzir obične i negativne efekte konzumiranja kupusa.

 

 

Za ukišeljen kupus koristi se velika količina soli, a to nije zdravo, pogotovo se nakon jela pije velika količina vode.

 

Kada se u organizaciji unosi velika količina solidne osobe, može se oboliti od povećanja krvnog pritiska, tako da u organizaciji postaje opterećenje za bubrege, stavlja se u zglobovima i krvnim sudovima.

 

Zbog solidnih, višak tečnosti zadržava se i teško izbacuje, a tako remeti odnos kalijuma i natrijuma, pa utječe na grčenje mišića pogotovo oko vrata i kičme. Ako se već konzumira kiseli kupus, trebalo bi ga potpuno izbaciti iz drugih namirnica i obroka.

 

Nemir u rukama i nogama često se javlja kao posljedica neravnoteže kalijuma i natrijuma, što donosi previše soli. Tako se sa kiselog kupusa ne uklanja potpuno čak ni pranjem listova prije upotrebe. Dakle, sa kiselim kupusom, koji je bez sumnje ukusa, treba biti oprezan pogotovo ako imate problema sa bubrezima ili visokim krvnim pritiskom.

 

Dakle, sa kiselim kupusom, koji je bez sumnje ukusan, treba biti oprezan pogotovo ukoliko imate probem sa bubrezima ili visokim krvnim pritiskom.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

GLEDAJTE NAJGLEDANIJU TURSKU SERIJU  KLIKNI OVDJE