Kijev bi da razgovara sa BUDUĆIM ruskim liderom, ali ne sa Putinom: O PREGOVORIMA se oglasio i Zelenski

Vašington post je objavio da Bajdenova administracija ohrabruje ukrajinsko rukovodstvo da signaliziraju otvorenost za razgovore

 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je da je od vitalnog značaja da Rusija učestvuje u, kako je naveo, istinskim mirovnim pregovorima i naglasio da ova zemlja ima “destabilizujući uticaj”, po nizu pitanja uključujući i klimatske promene.

 

U video obraćanju u ponedeljak Zelenski je osudio „destabilizujući uticaj Rusije“ u trenutku kada se svet suočava sa ratnom, energetskom i prehrambenom krizom i, kako je nazvao, uništavanjem međunarodnih odnosa kakve poznajemo, prenosi Rojters.

 

On je poručio i da klimatska agenda “stvarno trpi“, i da ne može da bude “stavljena na čekanje”.

 

– Dakle, svako ko je ozbiljan u vezi sa klimatskim planom mora takođe da bude ozbiljan u potrebi da se odmah zaustavi ruska agresija, povrati naš teritorijalni integritet i prisili Rusiju na istinske mirovne pregovore – rekao je Zelenski.

 

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak izjavio je u ponedeljak da Kijev nikada nije odbio da pregovara sa Moskvom i da je spreman za razgovore sa budućim ruskim liderom, ali ne i sa Vladimirom Putinom.

 

Vašington post je tokom vikenda objavio da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena ohrabruje ukrajinsko rukovodstvo da signaliziraju otvorenost za razgovore, navodi Rojters.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin