Kažu da je prejak cover: POSLUŠAJTE KAKO ZVUČI OBRADA “ZAŠTO PRAVIŠ SLONA OD MENE” U VERZIJI NINE HRUSTEMOIĆA

Kažu da je prejak cover: POSLUŠAJTE KAKO ZVUČI OBRADA “ZAŠTO PRAVIŠ SLONA OD MENE” U VERZIJI NINE HRUSTEMOIĆA

 

Nino Hrustemović, Sarajlija sa adresom u Njemačkoj, polako ali sigurno svoju muzičku karijeru.

U posljednje vrijeme intenzivno radi u studiju na coverima i autorskim pjesmama. Nedavno je objavio cover za kultnu pjesmu Dine Dvornika “Zašto praviš slona od mene”.

 

“Drago mi je da su reakcije pozitivne. Inače, nekako sam uvijek volio ovu pjesmu i redovno je pjevam na nastupima. Dino Dvornik je bio jedinstven i originalan pjevač i teško da će neko zvučati kao on.

 

Najviše se radujem autorskim pjesmama koje polako ali sigurno dobijaju svoj oblik – kaže Hrustemović koji dodaje da za svaku obradu snima video i sve će biti dostupno na spotifyju, deezeru, apple musicu.

 

Svestran je muzičar i pjevač. Sa svojim bendom “NH Unplugged” nastupa za internacionalnu publiku isključivo na engleskom i njemačkom jeziku, ali nisu mu strani ni nastupi za Balkance na kojima pjeva zabavnjake, ali i narodnjake i sevdalinke.

 

“Kroz karijeru sam se kalio u različitim objektima, tako da za svakog imamo repertoar i pjesme. Radim i “bendovski” i akustično, jer nastupam nekad sa bendom, a nekad smo samo dvojica na bini ili ponekad čak i ja sam.

 

Najviše uživam kad nas je bar četvero na bini. Pored Njemačke, sve više nastupamo u Austriji i po potrebi južnije do mora. Sviram u barovima, klubovima, a za proslave me, uz balkanske, angažiraju i njemačke kompanije. Sviramo i različite vrste zabava, od svadbi, preko rođendana i proslava matura do godišnjica brakova – kaže Hrustemović. (RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin