Kazna za zaposlene u “Ribnikaru”: Epilog disciplinskog postupka nakon krvavog masakra u školi na Vračaru

Prema navodima u dokumentu, koji je Danas dobio od OŠ “Vladislav Ribnikar”, disciplinski postupak sproveden je prema pedagoškinji Jeleni Vujičić, psihološkinji Lidiji Maksić, kao i sekretarki Neveni Pavlović

 

 

Psihološkinja, pedagoškinja i sekretarka Ogledne osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u kojoj je početkom maja ubijeno devet učenika i čuvar, sankcionisane su dvomesečnim umanjenjem zarade u iznosu od 20 odsto, saznaje Danas.

Ove sankcije epilog su disciplinskog postupka koji je krajem maja protiv tri zaposlene inicirala prosvetna inspekcija, a sprovela razrešena direktorka škole Snežana Knežević.

Prema navodima u dokumentu, koji je Danas dobio od OŠ “Vladislav Ribnikar”, disciplinski postupak sproveden je prema pedagoškinji Jeleni Vujičić, psihološkinji Lidiji Maksić, kao i sekretarki Neveni Pavlović.

Disciplinski postupak protiv pedagoškinje Jelene Vujičić pokrenut je zbog sumnje da je počinila težu povredu radne discipline i to – nesprovođenje mera bezbednosti dece, učenika i zaposlenih, kao i neizvršavanje ili nesavesno, neblagovremeno ili nemarno izvršavanje poslova ili naloga direktora u toku rada.

Istovremeno, psihološkinja Lidija Maksić takođe se teretila za težu povredu discipline, ali samo u članu zakona koji se odnosi na neizvršavanje ili nesavesno izvršavanje naloga direktora.

Sekretarka škole Nevena Pavlović disciplinski je odgovarala zbog utvrđenih propusta u poštovanju člana Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja koji uređuje poslove sekretara.

Sve tri zaposlene sankcionisane su na identičan način – dvomesečnim umanjenjem zarade u iznosu od 20 odsto.

Disciplinski postupci bili su predloženi nakon vanrednog inspekcijskog nadzora koji je sproveden posle pucnjave u ovoj vračarskoj osnovnoj školi. Inspekcija je istovremeno predložila i razrešenje direktorke škole Snežane Knežević. Od početka jula, za vršiteljku dužnosti direktorke imenovana je Anđela Petrović.

Takođe, kao posledica inspekcijskog nadzora smenjen je školski odbor, a imenovan privremeni organ upravljanja.(RBSM-RADIO)

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin