KATASTROFA! ATP sramotno pokrao Novaka Đokovića, Srbin ostaje bez prvog mesta!

ATP je doneo istorijsku odluku i oduzeo je Vimbldonu takmičarski značaj, pa tako igrači neće moći da osvajaju poene na nezvaničnom prvenstvu sveta u tenisu.

Razlog je stav Vimbldona da zabrani Rusima i Belorusima da učestvuju na turniru. ATP se žestoko suprostavio takvoj ideju, a oduzimanje bodova je epilog cele priče. Ono što nas zanima je kako će se ovo odraziti na Novaka Đokovića, a stvari nisu nimalo dobre po našeg tenisera…

Naime, odluka ATP znači da će Đoković izgubiti čak 2000 poena, pošto je prošle godine osvojio Vimbldon, tako da sasvim sigurno neće moći da ostane na prvom mestu ATP liste.

Da pojednostavimo, bodovi sa Vimbldona 2021. godine će biti samo obrisani, tako da za 2022. godinu teniseri neće imati priliku da poprave svoj učinak.

Ovo znači da posle Vimbldona, iako osvoji Rolan Garos, Novak Đoković neće biti prvi na ATP listi.

Dok će Novak izgubiti 2000 poena, Medvedev i Zverev, kao njegovi najveći konkurenti za prvo mesto, će izgubiti samo 180 bodova.

Ukoliko bi se sada oduzeli bodovi sa Vimbldona, Novak bi pao na treću pozciji ATP liste.

Prvi bi bio Medvedev sa 7800 bodova, a Zverev bi osvojio 6,895 bodova. Đoković bi sa 6660 bodova bio treći teniser na svetu. Inače, Rafael Nadal ne brani nijedan bod, jer nije učestvovao na turniru.

 

Podsetimo, Vimbldon se igra od 27. juna do 10. jula.

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

www.rbsm-serije.com

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin