KARLEUŠA SPASLA KRAVU SLAVICU: Jelena dala 150.000 dinara da životinja ne završi u KLANICI!

Jelena Karleuša donirala je 150.000 dinara za spasavanje krave Slavice, a sve kako ne bi zvršila u klanici.

Popularna pevačica pokazala je humanost na delu i dala primer ljudima na koji način treba da se ophode i da tretiraju životinje i da se bore za njihove što srećnije živote. Naime, studenti veterine nedavno su na društvenim mrežama apelovali ljude da im pomognu i uplate ko koliko može, a sve kako bi kravu Slavicu, koju su pozajmili od jedne farme za praksu, spasili i sačuvali od klanice. Iznos koji im je bio neophodan je 150.000 dinara.

Tu svotu je donirala Jelena, koja je, čim je saznala za akciju studenata veterine, odlučila da im pomogne i da Slavica ne bude još jedna u nizu životinja koje, nažalost, završavaju u klanici.

Jelena voli životinje i apeluje na milost i saosećanje ljudi prema njima, a poznato je da godinama unazad ne jede mesno i ne nosi životinjsko krzno. Podsetimo, jedna od studentkinja koja je učestvovala u akciji za Slavicu, rekla je za medije da su se studenti vezali za nju i odlučili su da je otkupe.

– Slavica je došla kod nas početkom februara, kada je počeo i letnji semestar, i bila je namenjena za praktičnu nastavu. Budući da ona ne može da ostane steona, nju farma nakon naše prakse šalje u klanicu i onda tako okončava svoj život. Ipak, kako smo se za nju svi vezali i dali joj ime, nismo hteli da ishod bude takav, pa smo pokrenuli akciju prikupljanja novca, kako bismo je otkupili. Farma je tražila 150.000 dinara i mi smo taj novac prikupili, ali ostaje da vidimo koliko će novca još biti potrebno za njen prevoz i hranu – rekla je studentkinja za “Telegraf.rs”.

Inače, Slavica je treća krava koju su studenti veterine otkupili.

– Mi se kroz praksu dosta vezujemo za te životinje, jer ih viđamo skoro svaki dan i veoma brinemo o njima, hranimo ih i mazimo – dodaje studentkinja. (Kurir.rs/ Telegraf.rs)