Kako dečak ubica provodi vreme NA PSIHIJATRIJI: Čuvaju ga 24 sata dnevno, a zna se i ko ga viđa

Soba dečaka ubice, kako dodaje, nema televizor niti kompjuter, a u svom sastavu ima kupatilo koje mu je na raspolaganju.

 

 

Dečak-ubica (14) koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja u psihijatrijskoj ustanovi u kojoj boravi pod nadzorom je 24 sata dnevno!

Kako se saznaje, učenik škole koji je počinio jeziv masakr nema nikakve informacije iz spoljnog sveta i u komunikaciji je samo sa nekoliko stručnjaka, psihologa i psihijatara, kao i pripadnicima policije koji su zaduženi za nadzor nad njim dan i noć.

– Od prvog dana kada je smešten na kliniku, u nekoj je vrsti stroge izolacije, praktično boravi u pritvorskim uslovima, iako je reč o bolnici. Nema kontakte sa drugom decom koja su tu smeštena, niti može da izlazi svojevoljno iz sobe, koja nije na samom ulazu, već duboko u unutrašnjosti zgrade klinke – opisuje sagovornik Kurira.

Soba dečaka ubice, kako dodaje, nema televizor niti kompjuter, a u svom sastavu ima kupatilo koje mu je na raspolaganju.

– Od prvog trenutka kada je smešten u psihijatrijsku ustanovu za decu, policajci motre na njega. Danonoćno su raspoređeni u bolnici, ali i ispred ulaza na samu kliniku. Oni vode računa o tome da ovom pacijentu niko ne priđe, pa je tako uvedena stroga kontrola onih koji ulaze unutra – otkriva sagovornik.

Kako kaže, strogo kontrolisan je bio i prvi susret dečaka ubice sa majkom 18. jula, pred saslušanje video-linkom njega kao svedoka u istrazi koja se vodi protiv njegovog oca.

– Niko u kliniku ne može da uđen nenajavljeno, niti on može da prima posete. Čak i stručnom kadru kom je dodeljeno da vodi razgovore sa njim izdato je strogo upozorenje o tome šta ne smeju da mu saopšte, ali i da su razgovori koje vode sa njim stroga tajna – pojašnjava.

Lične stvari, kako dodaje, donosi mu rođaka, koja ne može da ga vidi.

– Paketi se ostavljaju na prijavnici, potom se pregledaju, a tek onda dostavljaju dečaku masovnom ubici. Bolničku hranu, odnosno redovne obroke, takođe mu daje osoblje – dodaje on.

Podsetimo, dečak ubica je smešten u psihijatrijsku ustanovu uz saglasnost majke. Kako je Kurir ranije pisao, majka u svakom trenutku saglasnost može da povuče, ali to ne bi značilo njegov izlazak iz bolnice.

– U slučaju da majka povuče saglasnost za njegov smeštaj u ovoj ustanovi zatvorenog tipa, postoji procedura po kojoj bi tim stručnjaka, psihijatara i psihologa dao svoj nalaz i mišljenje a potom bi o tome da li ostaje na klinici ili izlazi sa nje, dao sudija – objasnio je sagovornik Kurira.

Inače, MUP je danas demantovao spekulacije da je dečak ubica pokušao da pobegne sa klinike.

– Naglašavamo da je maloletnik pod 24-časovnim nadzorom policije čime svaka mogućnost bekstva u potpunosti nije moguća – navodi se u saopštenju.(RBSM-RADIO)

 

 

  • GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU – KLIKNI OVDJE 

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin