Connect with us

Zanimljivost

Kako da uštedite 5.000 eura do kraja godine: Trik sa kovertama koji je zaludio čitavu planetu – samo budite uporni!

Published

on

Među novoodišnjim odlukama često je i „uštediću više novca“ – evo kako to i da ostvarite!

 

 

 

Ako se pitate „kako da imam više novca u 2021. godini“, predstavljamo vam trik koji je zaludio čitavu planetu.

 

Zove se „izazov 100 koverti“, ali ne brinite, ne morate odmah da odete i kupite ih stotine, jednako tako ćete raditi i sa sto papirića.

 

Odmah da vas upozorimo – ovo nije metoda za ljude koji očekuju da će im pare pasti s neba. Novac koji ćete uštedjeti vaš je zarađen, što znači da ćete morati odoliti porivu da ga potrošite na nešto drugo tokom 2021. godine, jer će svaki veći trošak biti ozbiljan udarac za štednju.

 

U čemu je fora? Napišite na kovertama ili papirićima brojeve, redom, od jednog do sto.

 

Odaberite jedan dan u sedmici, i svake sedmice izvucite dva papirića ili dvije koverte. Iznose koji pišu na njima morate pretvoriti u eure, sabrati i odvojiti na stranu.

 

Prije nego što kažete „pa odakle mi sto eura odjednom da stavim u kovertu, ako izvučem broj sto“, zapamtite, nekada ćete možda izvući brojeve tri i 12 i te sedmice morati na stranu da stavite samo 15 eura.

 

Pa ćete sljedeće sedmice izvući jedan, i 20 i te sedmice stavljaju 21 euro na stranu.

 

Naravno, u nekom trenutku ćete doći do krupnijih brojeva i tada na snazi ​​moraju da stupe vašu volju i snalažljivost. Dobro razmislite – na šta “bacate” novac? Gdje biste možda mogli da ga uštedite? Dave Remzi, čovek koji je osmislio ovu metodu, kaže da je veliku promjenu u njegovom životu napravio otkriće da ima stvari koje se mogu prodati. Za koje je potrebno misliti da su mu potrebne, zapravo su samo skupljene prašine po kući.

 

 

Pročitajte savjete eksperata za štednju, šta su stvari koje bi trebalo da izbacite iz kuće, ali razmislite i šta biste mogli da prodate nekome koga poznajete, ili preko Interneta. Neko je možda spreman da vaš stari telefon, neki komad nameštaja ili slično plati velike pare.

 

Pare koje ćete potom staviti u jednu od koverata.

 

Ako se pridržavate ove metode, i svake sedmice odvajate iznos iz izvučenih koverti, na kraju cijelog ciklusa imaćete 5.050 eura. Ako želite da probate “blažu” varijantu, prepolovite iznos, i napišite brojeve od jedan do 50. Izazov će tako trajati nešto manje od pola godine a imaćete 1.275 eura kada ga završite.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Zanimljivost

JEZIVA DRAMA: SIN POZNATOG GLUMCA HITNO PREVEZEN U BOLNICU: Sve se zakomplikovalo nakon vakcine… Grcaju u suzama! (FOTO)

Published

on

 Vrlo je bitno napomenuti tu činjenicu, pogotovo danas u dobu kada sve veći broj ljudi smatra kako vakcine nisu dobre za njihovu djecu i njihove porodice, ako se konkretno radi o vakcinama na posljednji virus koji je zavladao, na temelju pojedinačno izolovanih slučajeva koji su reagovali na vakcine. Piše Magazin Cenzurisano 

Velike se borbe vode i po društvenim mrežama oko vakcinacije djece, pa je tako pokrenut čitav jedan pokret “antivakserski pokret” koji za članove ima ljude koji svoju djecu ne žele vakcinisati, ali isto tako vrše pritisak i na one koji to rade. Svakako, ima djece koja su osjetljiva i koja će reagovati na svaku vakcinu, a tako se desilo i u slučaju sinčića poznatog glumca Harija Džada, pa je njegova supruga hitno odvezla dijete u bolnicu, i to samo nekoliko sati nakon što je primio redovnu vakcinu.

Ona je napisala kako je dječak uvijek imao reakcije na vakcine, obzirom da je osjetljiv na te sastave, i da je ovo bila još jedna u nizu nuspojava, ali isto tako je istakla važnost redovne vakcinacije. Naravno, kazala je da joj nije bilo nimalo svejedno, i da se prepala za svog sina, ali je srećom sve završilo dobro, te je on sada stabilno.

 Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

Zanimljivost

(UZNEMIRUJUĆE) POJAVIO SE NIOTKUDA: Zapanjujući “cunami” oblak ostaviće vas bez daha i zalediti krv u žilama!

Published

on

Strah i panika u Americi, građani ne znaju šta da rade! Evo šta se dešava, ovo niko nije pretpostavio niti najavio…

Naime, građane Illnoisa preplašio je ogroman oblak koji izgleda kao val cunamija. U ovom području Amerike ovakve ponave su česte ali se nikada nije pojavilo ovako nešto.<

Svi građani su se uplašili i odmah su snimili slike i fotografije i objavili ih na društvene mreže.

Moramo vas upozoriti da izgledaju sablasno, pogledajte ih u nastavku…

Ovakav oblak nastao je zbog snažne oluje koja je formirala u blizini Illnoisa. Moramo priznati da je strah Amerikanaca potpuno opravdan jer ovo izgleda kao prizor iz filmova apokalipse, kao da se cijelo more diglo u oblake.

Da li bi se vi prepali kada bi ovo vidjeli?

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

Zanimljivost

KUPIO JE POLOVAN KREDENAC, A KADA GA JE OTVORIO SAMO JE REKAO: “Ženo, odmah zovi policiju!”

Published

on

Rumun Samuel Stanici postao je hit na društvenim mrežama i dobio pregršt pozitivnih komentara nakon što je njegova ispovijest ugledala svjetlo dana.

Naime, on je kupio polovan kredenac sa popularnog online sajta, ali nije ni slutio šta će pronaći u njemu“…

Kad su otvorili kredenac u njemu su našli 95. 000 eura!

 

kred1

Njegova supruga Adela Stanici izjavila je da je njen suprug, inače građevinski radnik, povikao: “Pogledaj šta sam našao”, dok je ona spremala večeru pokazujući joj novčanice od 500 eura u metalnoj kutiji.

Htjeli su da sve odmah prijave policiji, ali su uradili nešto drugo.

Prema njenim riječima, oni su zajedno izbrojali novac, nisu mogli da spavaju cijele noći i pomislili su da se radi o nekoj zamci i shvatili su da odmah moraju vratiti novac.

 

kred2

Njen suprug je otputovao u grad gdje je vlasnik živio, koji mu je rekao da je kredenac pripadao njegovom ocu.

Stanici je rekla da vlasnik nije imao pojma o novcu i da ih je nagradio zbog poštenja ne precizirajući koliko novca im je dao.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FACEBOOKU 

(RBSM-RADIO)

Continue Reading

SLUŠAJ RADIO

  1. RBSM RADIO

Prati nas na Facebook

Popularno

Copyright © 2021 Radio Balkan Seher Mahala

error: Content is protected !!