Kada su ljekari vidjeli na ultrazvuku nešto što nisu nikada do sada, budućoj majci su rekli loše vijesti!

0
Violetina majka je bila trudna kada su joj saopštili vijest da beba ima problem – rijedak facijalni poremećaj. Ova dijagnoza je bila šok za buduće roditelje, ali su odlučili zadržati dijete i pružiti mu svu moguću podršku.
Trudnoća može biti riskantna čak i kada se najviše pazite. Mnoge stvari moći poći po zlu, i najgore od svega je što su izvan naše kontrole.

Violet je rođena je s rijetkim poremećajem koji se zove frontonazalna displazija. Dosad je dokumentirano u svijetu samo 100 takvih slučajeva.

Djevojčici se lubanja formirala na specifičan način što je rezultiralo velikim rascjepom između očiju i proširenim nosom.

Stanje je izazvalo proširenje Violetinih crta lica, posebno nosa, koji nije imao hrskavicu, i prostora između očiju. Takođe je imala veliki centralni rascjep na licu i izraslinu preko lijevog oka.

Violetini roditelji, Alicia i Matt, saznali su da njihova nerođena kćerka ima rijetku i opasnu urođenu manu na licu kada je Alicia bila samo 16 sedmica trudnoće.

Srećom, pronašli su nekoga ko je razumio njihovu situaciju i bio u mogućnosti da im pomogne. Stručnjak koji je specijaliziran za rijetke poremećaje pružio im je potrebne informacije i podršku, što je bilo ključno za njihov dalji put.

Operirali su je liječnici u bolnici u Bostonu. Koristili su i 3D printer kojim su napravili modele lubanje djevojčice. Operacija je trajala šest sati.

Ova djevojčica sada se smiješi, smije i pleše nakon velike operacije.

Ova priča je dokaz snage roditeljske ljubavi i nepokolebljivosti suočavanja s izazovima.

Više o ovoj inspirativnoj priči pogledajte u nastavku.(RBSM-RADIO)

 

 

 

 

GLEDAJTE NAJNOVIJE SERIJE – SVE EPIZODE NA SAJTU

Pratite nas na:  INSTAGRAMU   I  FACEBOOKU   

(RBSM-RADIO)

Share this…
Share on facebook

Facebook

Share on pinterest

Pinterest

Share on twitter

Twitter

Share on linkedin

Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *